Lányok, malacok, kokain: beindult a Solidmen (18+)

SolidmenA magát mocskos rock’n’allként meghatározó, egri gyökerű, de váci székhellyel működő Solidmen kvartett 2012 óta létezik, most érkezett el első lemezéig, melyhez beharangozónak egy figyelemfelkeltő, cicis-cicás-kokós klipet forgattak Merényi Dáviddal a zeneipar klasszikus toposzairól.

A Remélem nincs harag című dalhoz egy zeneipari toposzokat mesés megközelítéssel felnagyító klip készült, amelyben a lepukkant járgánnyal a lemezkiadó-cézárhoz érkező zenekar gyorsan rálép a kábítószerekkel és szexszel kikövezett siker útjára.

”Magát az alapötletet a zenekar szülte, mármint hogy az internet mellekre és macskákra kíváncsi világát egy kicsit kifordítsuk, miközben persze mi is ugyan ezt adjuk. Pár zsákutca után akadtunk rá Merényi Dávidra, aki nemhogy húzódozott volna az alapkoncepciótól, még meg is fejelte egy olyan elborult és pazarul kigondolt világgal, amire azonnal igent kellett mondanunk” – meséli a klipről a zenekar énekes-frontembere, Oláh Róbert a recorder.blog.hu beszámolója szerint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Merényi Dávid így veszi át a szót: „Boldogan vállaltam el a rendezést, mert nagyon szeretem az egyszerű, fabula-szerű történeteket. A forgatókönyvet a saját világomra formáltam, mondjuk úgy, hogy kicsit mesésítettem meg eltúloztam, beleírtam például Istent, a morál kidomborítása végett, így alakult ki a végleges sztori. Egy példaértékű történet arról, hogy a mai vad és valós értékeket ignoráló világunkban mennyire könnyen rossz útra lép az ember, ennek aztán szörnyű következményei lesznek, drogok, erkölcsi fertő.”

„A forgatás két teljes napig tartott, és két teljes napot női idomok, visító malacok, kövér macskák és zsáknyi porcukor között tölteni nem egy rossz dolog, bármilyen kaotikusan is hangzik. Először mondjuk furcsa volt látni a lányokat ruha nélkül, úgy értem, hogy tömegesen. Bárhová néztünk, kebel termett. Ilyesmi lehet a Mennyország, azt hiszem. Ráadásként egy profi stábbal dolgoztunk, akik mindig tudták, hogy mit, miként, milyen gyorsan tudnánk jobbá tenni, és még szereplőkként is be-beugrottak. Mindenki a legjobb tudását hozta, átélte a forgatást, tényleg kifogástalan hangulatban telt az egész” – mondja ismét a frontember.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

És, hogy miért éppen Bono vagy George Michael szerepel kitömött trófeaként a lemezmágnás falán? „Elég prózai oka van, volt egy hosszabb listánk, de ők voltak akik pont ráértek eljönni a forgatásra erre a kis cameora” – viccelődik Merényi.

A zenekar március 22-én mutatja be Csirkék, kutyák, emberek című friss albumát a Fészek Klubban, az Ozon Mama vendégeként.

A Remélem nincs harag cicis-cicás-kokós klipje itt látható (csak 18 éven felülieknek!):

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments