A Danubia talents nyertesei ismét Vácon zenélnek

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A tavalyi évben rendhagyó esemény megrendezésére került sor Vácon, a Váci Híradás Centrumban. A Váci Közéleti Egyesület támogatásával egy nemzetközi zongoraverseny került megrendezésre még októberben.

Az I. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyre 28 országból érkezett 108 nevező, hogy megmérettesse zenei tudását, tehetségét a japán, svájci és magyar tagokból álló szakmai zsűri előtt.

A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése volt, zenei tanulmányaik elősegítése, ösztönzése. Valamint a magyar kultúra, a méltán híres zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése, mind a magyar, mind pedig a külföldi résztvevők számára. Illetve megismertetni, a kiemelkedő és egyedülálló szépségű magyar tájat, a Dunakanyart és a történelmi jelentőségi Vácot.

A nagy sikerre való tekintettel 2017-ben is megszervezésre kerül ez a zenei verseny, melyet egy nyári tábort követően hallgathatunk meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Az idei évad nyitányaként a tavalyi abszolút győztesek érkeznek Vácra, hogy egy újévi, jótékonysági koncert keretében örömet okozzanak színvonalas játékukkal a hallgatóság számára. A horvát, koreai és magyar virtuózok izgatottan várják, hogy előadásukat minél több honfitársunk meghallgassa.

Az eseményre január 20-án, pénteken 18 órakor kerül sor a Váci Híradás Centrumban (Vác, Zrínyi u. 39/A). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments