Csalás miatt keresi őket a váci rendőrség

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személyek azonosításához. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a sértett személy az allasod.hu internetes oldalon május 18-án talált bécsi munkalehetőség hirdetése kapcsán felhívta a megadott telefonszámot, amelyen egy ismeretlen személlyel beszélt. A telefonbeszélgetés alkalmával megegyeztek, hogy a megadott bankszámlaszámra 100 ezer forintot elutal 2 fő részére történő bécsi munkahely biztosítása érdekében.

Központi Gyógyszertár Vác

A sértett saját, illetve hozzátartozója részére a Váci OTP bankfiókban május 18-án készpénzes befizetéssel elutalta a kért összeget, majd másnap még 55.600 forintot, azonban az ígért munkalehetőség a mai napig nem jött létre és a hirdetővel sem tudták felvenni a kapcsolatot.

Fenti összegek átutalásának fejében az ismeretlen elkövető azt ígérte, hogy a munkavállalási szerződéseket május 19-én az esti órákig futárral megküldi a sértett lakcímére, amire azonban nem került sor, továbbá az elkövető sem volt már elérhető a megadott telefonszámon.

Az eddigi nyomozás során beszerzésre kerültek az elkövető által megadott bankszámlához tartozó készpénz felvételekről készült kamera képek, az egyiken egy férfi és egy nő látható.

A Váci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képen látható ismeretlen személyeket vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-1-236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments