Koronavírus: további szigorítások az egyházmegyében

Tovább szigorították a Váci Egyházmegyében a vírusjárvány miatt már korábban bevezetett intézkedéseket. „Olyan sajátos kihívás előtt állunk, amelyben eddig nem volt részünk. Fontos, hogy minél kevésbé kockáztassuk – a hatósági rendelkezéseknek és ajánlásoknak is eleget téve – testvéreink egészségét és életét a jelenleg kialakult járványhelyzet idején” – áll a Marton Zsolt megyéspüspök friss rendelkezését tartalmazó közleményben.

A  püspök az „egymás iránt érzett felelősségtől vezetve” a következőképpen rendelkezik:

– a Váci Egyházmegyében nincs lehetőség a rendkívüli áldoztatásra,

– gyóntatás csak halálveszély esetén lehetséges,

– a nagyhét liturgiáival kapcsolatban tartsuk meg a Szentségi Kongregáció és a Püspöki Konferencia útmutatásait. Ne állítsunk szentsírt, és ne tartsunk szentsír látogatást!

– A járvány időszakban szentségkiszolgáltatás csak halálveszély esetén lehetséges.

„Ügyeljünk egymásra, különösen idősebb testvéreinkre, éljünk az otthoni személye, illetve családi ima lehetőségeivel, hogy a járványidőszak elmúltával visszatérhessünk a nyilvános liturgiákhoz és a szentségek vételéhez!” – kéri a püspök. Hozzáteszi: „Külső körülményeink ellenére is kívánjuk, hogy azt az örömöt mindnyájan megtapasztaljuk, amit az első Húsvétkor a zárt ajtók mögött összegyűlt apostolok is átéltek, amikor a feltámadt Úr megjelent közöttük!” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments