Négymilliárddal segíti a kormány a gödi Samsung fejlesztését

Négymilliárd forint értékben fogja támogatni a kormány a gödi Samsung-gyár elektromos-infrastruktúra fejlesztését. Ezzel is szeretnék ösztönözni, hogy minél több nagy nemzetközi vállalat fektessen be Magyarországon a jövőben.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter szeptember hetedikén, egy repülőtéri élő videós bejelentkezésben jelentette be, hogy négy újabb döntést fogadott el a kormány a gazdaságvédelmi operatív törzs javaslatára. Ennek pedig része, hogy Gödön egy négymilliárd forintos elektromos-infrastruktúra fejlesztéssel biztosítani fogják annak a lehetőségét, hogy a térség elektromos akkumulátor gyárát a Samsung tovább bővítse, illetve, hogy további beszállító vállalatok költözzenek ide.

„Tudjuk, hogy az autóipar a magyar gazdaság zászlós hajója és ma az autóipar forradalmi megújuláson meg keresztül, elektromos akkumulátorok gyártása jelenti a jövőt. Fontos, hogy minél több nagy nemzetközi vállalat ezzel kapcsolatban Magyarországon képzelje el a jövőt” – fogalmazott a miniszter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Még áprilisban történt, hogy a kormány úgynevezett különleges gazdasági övezetté nevezte ki a Samsung-gyár környékét, ami azzal járt, hogy a helyi adóztatás joga elkerült az érintett települési önkormányzattól a megyei önkormányzathoz, illetve tavaly áprilisig már 42 milliárd forintot is kapott a cég a központi költségvetésből.

Így elmondható, hogy a dél-koreai óriásvállalat eléggé kiváltságos helyzetben tudhatja magát, mindazon kényes ügyek ellenére, amik az utóbbi időben kiderültek róluk. Gondolhatunk itt a használatbavételi engedélyekkel kapcsolatos zűrre, az elektrolitszivárgás körüli titkolózásra vagy éppen a lakossági panaszok áradatát okozó zajproblémákra, amit azonban már igyekeznek orvosolni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments