Cserhátsurányban rengett a föld, Vácott is érezték

földrengésjelző készülékFöldrengés volt vasárnap hajnalban Nógrád megyében, s ennek hatásait a váciak is érezték – legalábbis erről tanúskodnak a Facebookon olvasható bejegyzések. Egyelőre városunkban keletkezett károkról nem tudunk.

Január 19-én  éjjel 2:34-kor földrengés keletkezett a Nógrád megyei Cserhátsurány közelében. A földmozgás mérete 4,4 volt a Richter-féle skálán. A rengést 2:48-kor egy újabb 3,4-es rengés követte. A földrengéseket a lakosság érzékelte.

Az első rengést követően az epicentrum közeléből károkról is érkezett bejelentés  – írja  Gráczer Zoltán szeizmológus MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium honlapján.

A szakemberek kérik: amennyiben ön is érezte a földrengés hatását, úgy szánjon tíz percet az online Földrengési kérdőív kitöltésére.

A honlap adatai szerint tavaly Vác közelében három kisebb földrengést regisztráltak: október 6-án Kóspallagon, 10-én pedig Szobon és Márianosztrán. Vácott akkor sem keletkeztek károk. Az adatokat vizsgálva a 4,4-es földrengés kifejezetten erősnek számít a térségben. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments