A váci védőnőket és az iskolaorvosokat köszöntötték

A magyar védőnők napja alkalmából a Pannónia Házban rendezték meg a városunk tanintézményeiben dolgozó munkatársakat köszöntő ünnepséget. Az eseményen Járja Andrea, a Váci Humán Szolgáltató Központ igazgatója üdvözölte az ünnepség főszereplőit, majd Inotay Gergely méltatta a hálózat dolgozóit.

Az alpolgármester a területi védőnők tevékenységének egy évvel ezelőtt központosítására utalva ahhoz hasonlította a kialakult helyzetet, mint mikor egy családban az egypetéjű ikreket – esetünkben az iskolai, illetve a területi védőnőket – elszakítják egymástól. Mint mondta: az átszervezés azért is érthetetlen, mert az utóbbiak szolgálata továbbra is városban, a váci gyermekek érdekében történik. Inotay Gergely jó egészséget és kitartást kívánva a maga és az önkormányzat nevében megköszönte azt az áldozatos és sok területre kiterjedő lelkiismeretes hivatástudatot, melynek segítségével a védőnők egyszerre egészségügyi és életmód tanácsadók, gyógyítók, pedagógusok és pszichológusok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Földváry lakótelep: új padok pihenésre, beszélgetésre

Tóth Dávid szavalatát követően a munkáltató intézmény két szakmai igazgatóhelyettese Szolár Éva és Fischer Kornél is köszönetét fejezte ki a munkatársaknak.

Ezt követően az alpolgármester és az intézmény vezetői egy-egy szál virággal és oklevéllel köszönték meg kollégáik – Bodnárné Megyeri Erzsébet, Demjén Anna, Hénapné Lukács Brigitta, Karácsony Klaudia, Lévai Judit, Rózsa Anett és Halász Judit – munkáját.

Külön köszöntötték az iskolaorvosokat – dr. Tatai Orsolyát, dr. Katona Tündét, dr. Huszágh Hedviget, Osztrogonáczné dr. Kressinszky Katalint, dr. Osztrogonácz Henriket és dr. Manninger Pétert – akik a védőnőkkel együttműködve vigyázzák a rájuk bízott gyermekek és fiatalok egészséges fejlődését.

A rendezvény állófogadással zárult, amely jó alkalmat kínált egy olyan kötetlen beszélgetésre, amely az embert próbáló munka közben ritka lehetőség az érintettek számára. (Vác Város Önkormányzata – Fotó: Váci Hírnök) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments