Így tegyük zöldebbé a vállalkozásunkat!

A fenntarthatósággal kapcsolatos törekvésekkel nemcsak a Földnek segítünk, hanem a cégünknek is: spórolhatunk vele, javíthatja a munkahelyi légkört és erősítheti a márkánkat is. Szerencsére ehhez nem kell óriási változtatásokat eszközölni, néhány egyszerű lépéssel is elkezdhetjük.

Papírmentes iroda

Egyre több lehetőség van arra, hogy csökkentsük a felesleges papírhasználatot. Többek között a különböző hivatalos dokumentumokat sem érdemes kinyomtatva tárolni. Számos sokkal egyszerűbb és környezetkímélőbb megoldás létezik erre. Tárolhatjuk adatainkat saját szerveren vagy akár VPS-en, azaz virtuális szerveren is.

A saját szerver egy erős fizikai számítógépet jelent, kizárólagos hozzáféréssel és teljes irányítással. A VPS pedig egy virtualizált szerverkörnyezet, ahol egy nagy teljesítményű fizikai szerver kisebb, független virtuális szerverekre van felosztva.

Mindkét megoldás előnye a távoli hozzáférés, ami gyors és hatékony adatkezelést tesz lehetővé. Így nem kell egy halom papírt átnézni minden alkalommal, ha szükségünk van egy dokumentumra, mivel a digitálisan tárolt adatok között néhány kattintással, sokkal könnyebben kereshetünk. Nem mellesleg kevesebb helyet is foglal az irodában.

Digitális marketing a hagyományos helyett

Marketing szempontjából is érdemes lehet a digitális megoldások felé fordulni. Még mindig számos vállalat készít hosszú, színes magazinokat és katalógusokat minden egyes új kollekció megjelenésekor. Ennél sokkal hatékonyabb mód lehet a népszerűsítésre a teljes körű minőségi online jelenlét.

Egy jól működő, professzionális céges weboldal segít abban, hogy a potenciális ügyfelek tisztább képet kapjanak a vállalkozásunkról, termékeinkről vagy a szolgáltatásainkról. Online sokkal rugalmasabbak lehetünk, mint papír alapon. A weboldal tartalma, a hirdetések és a közösségi média bejegyzések bármikor módosíthatók a piaci trendek, a szezonális változások és a vásárlói visszajelzések alapján.

Fenntartható irodai gyakorlatok

Az energiafogyasztás csökkentése az egyik legfontosabb lépés a fenntartható iroda felé. Kezdve azzal, hogy a hagyományos izzókat energiatakarékos alternatívákra cseréljük ennek érdekében. Kapcsoljuk le a villanyt és a különböző berendezéseket, ha nem használjuk őket! Biztassuk a munkavállalókat fenntartható közlekedési módok választására, például tömegközlekedésre, kerékpározásra vagy gyaloglásra! Szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetésével ösztönözhetjük az alkalmazottainkat is az újrahasznosításra, és a hulladéktermelés minimalizálására. Csökkentsük a hulladéktermelést, használjunk újrahasznosítható edényeket és evőeszközöket, komposztáljuk az ételmaradékot és a zöldhulladékot, és felelősen hasznosítsuk újra az elektronikai hulladékot! A zöld iroda kialakításával nem csak esztétikusabb lehet a munkakörnyezetünk, de az ott dolgozók komfortérzetét is javítja. Telepítsünk növényeket az irodába és használjunk természetes fényt!

Az irodai zöldítés nem csak a környezetünkre lehet jó hatással, hanem a költségvetésünkre is. Rengeteg pénzt megspórolhatunk, ha csökkentjük az energiafelhasználásunkat. Továbbá a fenntarthatósági kezdeményezésekkel egy sokkal pozitívabb munkahelyi környezetet teremthetünk, ami növelheti a kollégák motivációját, ráadásul a zöldítési törekvéseink híre elérheti az ügyfeleinket is, ami építően hathat a rólunk kialakult képre. (Rackhost.hu – Illusztráció: Freepik) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments