Hamis papírokkal váltott személyit a váci okmányirodában

IAKözokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást 13100-1747/2014. bü. számon a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi 2013. május 7-én jelent meg a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának Okmányirodai Osztályán, ahol az ügyintéző részére átadott egy Ocskó Ferenc sződligeti lakos nevére kiállított születési anyakönyvi kivonatot, mely alapján személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt és útlevelet igényelt.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Az ügyintéző az okmányirodában a hamis okiratok készítésekor semmilyen rendkívüli eseményre nem figyelt fel akkor, amikor a gyanúsított az okmányokat igényelte, mivel a születési anyakönyvi kivonat hivatalos volt. Az iratok igénylésekor a férfi az Ocskó Ferenc nevet írta alá, valamint a korábbi iratokon szereplő fotók és az igénylő férfi arcképe sem mutatott eltérést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Néhány hónap múlva megjelent az okmányirodában a valódi Ocskó Ferenc, személyi igazolvány ügyintézés végett, ahol közölték vele, hogy már van érvényes okmánya. A bemutatott okmányok alapján Ocskó Ferenc úgy nyilatkozott, hogy azokon valóban az ő adati szerepelnek, azonban az abban lévő fénykép egy számára ismeretlen férfié.

A rendőrség kéri, hogy aki a fényképen látható férfit felismeri, hívja a Váci Rendőrkapitányságot munkaidőben a 06-27/505-600 számon vagy tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments