Az állatorvos tanácsa: fontos beavatkozás az ivartalanítás

Pajti kutyaA Kedvenc Állategészségügyi Központ januárban kutyaivartalanítási hónappal kedveskedik ügyfelei részére. Az akció gazdikat megszólító mottója, hogy „Gondoskodjunk együtt kutyájuk egészségéről!”

– Idén tartjuk meg első alkalommal, most januárban a kutya ivartalanítási hónapot! – mondta dr. Balogh Béla állatorvos, a Kedvenc Állategészségügyi Központ tulajdonos vezetője. – Az ivartalanításnak számos előnye van kedvenceink, és gazdáik számára egyaránt. Szuka kutyák esetében teljes mértékben megelőzhető a gennyes méhgyulladás, a petefészek cisztásság és petefészek daganat, az álvemhesség, valamint a félévenként jelentkező tüzelés.

olvasd el3Továbbá a beavatkozás jelentősen csökkenti az idős korban jellemző emlődaganat kialakulásának esélyét, és a cukorbetegségtől is jó eséllyel megóvhatjuk féltett négylábú társunkat. Kan kutyák esetében csökken a más kutyákkal szembeni agresszió, kevésbé jelölnek, illetve vizeletük kevésbé árt a növényeknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Ezen túlmenően esetükben megelőzhető az időskori prosztata megnagyobbodás, valamint az ezzel járó vizeletürítési és székelési zavar, továbbá csökken a prosztata daganat, a végbél körüli daganatok és a gátsérv kialakulásának esélye. Mindezeket figyelembe véve úgy vélem, találó a mottónk.

A teljes cikk a Váci Napló január 9-i pénteki számában olvasható!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments