Ügyészek, több száz peres és nemperes eljárás

tárgyalóterem-700A Pest Megyei Főügyészségen nemrég tartott értekezleten a 2015-ös esztendő tevékenységét értékelték. Az összejövetelen dr. Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese is részt vett.

Dr. Szabó Ferenc főügyész beszámolója szerint Pest megye ügyészei hatékonyan és eredményesen látják el feladataikat. „A tetemes számú ügy feldolgozása során a kollégák a törvény szerinti ügyintézési határidőket tartják. Kiemelt figyelmet fordítanak a büntetőeljárást gyorsító intézmények: bíróság elé állítás, tárgyalás mellőzés, közvetítői eljárás alkalmazására” – hangzott el.

Központi Gyógyszertár Vác

A megye ügyészségeinek váderedményessége az országos átlagot meghaladó. A Pest megyében az ügyészségi nyomozást végző Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az elmúlt évben szerteágazó bűnügyekben nyomozott, a Vácot is érintő, úgynevezett nyelvvizsga ügy tárgyalása zajlik.

A közjogi ügyészi tevékenység keretében az ügyészek egyre növekvő ügyforgalommal találkoznak a szabálysértési tárgyú ügyek és a civil szervezeteket érintő ügyek terén. Ez utóbbi területen az ügyészek több száz peres és nemperes eljárást kezdeményeztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Pest megyének 14 ügyészsége van. Rövid időn belül Nagykátán, Gödöllőn és Szigetszentmiklóson épül új épület az ügyészség elhelyezésének a jelenleginél kedvezőbb kialakítására.

Dr. Lajtár István elismerését fejezte ki a Pest megye ügyészi tevékenységéért, és további
sikereket kívánva köszönetet mondott valamennyi ügyész kolléga munkájáért. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments