Itt a német autógumi teszt: nem mind jó, ami gurul

auto-kerek-havon-700VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Csütörtökre virradóra már hóréteg fedte Magyarország magasabb pontjait, ugyan a hó még nem maradt meg, de jelezte, hogy nyakunkon a tél. A autósoknak ilyenkor már érdemes lehet téli gumit vásárolni, a reggeli hőmérsékletek ugyanis már 7 fok alatt vannak, és nem kizárt, hogy pár héten belül leesik az első hó alacsonyabb területeken is.

A választás azonban nem egyszerű, hiszen hatalmas a kínálat, azonban az ADAC (a német autóklub) idén is elvégezte szokásos téli gumi tesztjét, ami segít eligazodni az abroncsok között.

A német autóklub, az ADAC idén is elvégezte a szokásos téli gumi tesztjét, amiben különböző abroncsokat próbáltak ki, gazdaságos, középkategóriás és prémium gumikat egyaránt. Ezúttal két téli gumi méretet és egy négy évszakos abroncs méretet teszteltek, ez utóbbi az egész évben használható szettek töretlen népszerűsége miatt került be az összehasonlításba.

Az ADAC teszjén a minél alacsonyabb pontot kap egy abroncs, annál jobb a teljesítménye – írja a Pénzcentrum.

A kompakt kategóriában idén a 185/65 R15 88 T gumikat tesztelték, 15 márka jellemzőit hasonlították össze a tesztek során. Két típus érte el a jó minősítést: a Goodyear Ultra Grip 9 (2,2 pont) és a Michelin Alpin A4 (2,3 pont).

A közepes kategóriában a legrosszabb eredményt a Firestone Winterhawk 3 és a Kleber Krisalp HP2-es (ebből azóta már megjelent egy újabb modellváltozat) kapta, egyaránt 4,6-os pontszámmal. A közép kategóriában idén tesztelt 13 abroncs (225/45 R17 H) között mindössze a Dunlop Winter Sport 5 érdemelte ki az ADAC jó minősítését, 2,2 ponttal. A legtöbb gumi 2,9 és 3,5 pont közé esett a teszt során, vagyis közepes minőségűek.

További részletes adatokat táblázatba foglalva a Pénzcentrum oldalán találhat meg. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments