Kajak-kenu központot avattak a vízmű területén

kajak-kenu-kozpont-avatasa-a-vac-deli-vizbazison-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Kajak-kenu központot avattak Duna Menti Regionális Vízmű Zrt Vác-déli vízbázisán. A parkosított területen az országos szövetség támogatásával három, ízlésesen eltakart konténert tettek le a sződligeti sportolók számára, akik örömmel vették át az új központot.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a kis avató ünnepség után lapunknak elmondta: egy országos program első állomásáról van szó.

– Sződligeten egy olyan utánpótlásnevelő szakosztályunk működik, amely már eddig is sikereket tud felmutatni. Eddig nem volt egy olyan bázisuk, ahol normálisan berendezkedhettek volna. A vízügyi ágazattal kötött megállapodás alapján nyílt most arra lehetőség, hogy a DMRV vízbázisának szépen parkosított területén egy mobil csónakházat telepítsünk – mondta a főtitkár.

Schmidt Gábor az új támogatási programról elmondta: minden olyan helyen, ahol van szakképzett edző és van megfelelő háttér, érdeklődés a sport iránt, a mobil csónakházak telepítésével igyekszenek alapot teremteni a kibontakozáshoz. A kezdeményezésnek a Varsa2 nevet adták, utalva egy évtizedekkel ezelőtti hasonló kezdeményezésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A sorban a sződligeti csónakház letelepítése az első, ezzel szinte egy időben elkészült egy Baján, s hamarosan sorra kerül a szigetcsépi és a törökbálinti központ avatására is. A szövetség ezzel is kapcsolódik a Bejárható Magyarország programhoz, amelyen belül egy fontos cél, hogy a víziturizmus számára olyan megállási, pihenési lehetőségeket teremtsenek a folyók mentén, amelyek kulturált környezetet biztosítanak az embereknek.

A kajak-kenu 2013-ban bekerült a kiemelt sportágak közé, így kormányzati és más forrásokból tud hozzájutni azokhoz a pénzekhez, amelyekből a fejlesztéseket finanszírozzák. Az idén mintegy 58 millió forintot költenek az új egyesületek támogatására, ebből fedezik a mobil csónakházak telepítését, a hajók és egyéb felszerelések vásárlását, illetve támogatják az edzőket is. Jövőre a keret már meghaladja a 100 millió forintot – mondta érdeklődésünkre a főtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Női kézilabda NB I - Megszorongatta a Vác a Győrt Johansson debütálásán

A Dunakanyar kiemelt figyelmet kap a szövetségben. Az elmúlt években felújították a csónakházat Verőcén, Gödön és Nagymaroson, új csónakház épült Dunakeszin, s megvannak a források arra, hogy jövőre elinduljon a váci fejlesztés, tehát jelentősen javultak és javulnak a feltételek ahhoz, hogy az egyesületek még eredményesebb munkát tudjanak végezni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments