Ajánló a VéNégy harmadik napjára

VÁCI NAPLÓ/a város (Fehérvári Fruzsina) ♥ Már korábban ismertettük a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó első és második napjának programjait. A folytatás sem telik éppen eseménytelenül, július 7-én, pénteken tovább robog a fesztivál utcaszínházzal, nemzetközi előadásokkal, napsütéssel, strandolással, ízletes ételekkel és italokkal és természetesen a legmenőbb zenekarokkal.

A színházi programok két helyszínen zajlanak majd ezen a napon is, újabb izgalmas előadásokkal. Már kora délután érdemes lesz lemenni a Duna-partra, a Zadam Társulat I’m pro performance-a egy improvizatív táncelőadás, egyszeri és megismételhetetlen élmény lesz.

Sötétedés után, 22 órakor ugyanitt egy különleges utcaszínházi előadás, a Kobzos álmai kápráztatja majd el a nézőket. A Lviv Academic Voskresinnia Theatre előadása Taras Shevchenko, a zseniális ukrán „kobzos” alakját idézi meg. Ahogy már az eddigi években bemutatott produkcióik alapján sejteni lehet, tűz és víz, nagy gépek és gólyalábas színészek, videó és lézeres eszközök tovább fokozzák az érzelmi élményt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Eközben a Váci Dunakanyar Színház színpadán 18 órakor Andrzej Sadowski: Nyolc nap alatt a világ körül – egy gyilkos vidám operettje látható. A színházi látvány az operett tradícióit ötvözi a cirkuszi háttérrel és a zenés kabaréval. Az előadás lengyel nyelven kerül bemutatásra, magyar felirattal, valamint idén először audionarrációval.

Zenei fronton is tartja a már megkezdett színvonalat a rendezvény, de míg a csütörtöki nap a hip-hop és slam poetry műfaj kedvelőinek kedvezett, addig pénteken inkább az underground zenekaroké lesz a főszerep. A RedRed, vagyis Élő Márton és Mensa ghánai-magyar koprodukciója, vibráló, élettel teli afrikai elektronikus tánczenéje gondoskodik a bemelegítésről. Majd a szentendrei alapítású, saját meghatározásuk szerint hobbipop, technopunk, art-fart rock zenét játszó Ricsárdgír zenekar következik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Az egyik fő húzónév az enapi programok között a Random Trip, az ország legnépszerűbb improvizatív koncertsorozata, mely illusztris csapattal érkezik Vácra. Tátrai Tibor gitárlegenda mellett a legnevesebb hazai énekesnők közül Tóth Vera és Fábián Juli is színpadra lépnek az este során. Nagyszerű zenészek improvizálnak a színpadon ezúttal is: Szebényi Dániel billentyűs és Drapos Gergő basszusgitáros egészítik ki az alaptagok, Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee játékát. Előre megírt dalok továbbra sincsenek, így az este garantáltan egyszeri és megismételhetetlen lesz!

A különleges alternatív-elektronikus-pszichedelikus zenei világáról ismert Žagar fokozza tovább az este hangulatát. A zenekar 2002-ben indult el a hírnév felé, az MTV Top listáján is sikerrel szerepeltek. 2017 újra egy izgalmas év hiszen a csapat új lemezen dolgozik. A tavalyi évben is nagy sikert aratott Irie Maffia is visszatér idén. 2005-ös megalakulása után rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

A reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó banda igazi supergroup: nem csak a 4 frontember – Sena, Columbo, Kemon és Busa -, de a mögöttük álló zenekar is jócskán letett már a hazai és a nemzetközi zenei élet színpadára.

És akinek még ezek után „benne van a bugi a lábában” a Holdfény DJ set: Galactic Jackson és ZsVÁ zenéire táncolhat hajnalig. De azért az energiákkal nem árt takarékoskodni, hiszen még két nap hátravan a fesztiválőrületből. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments