Városháza: időben értesülnek a képviselők az utazási lehetőségekről

Az elmúlt héten Matkovich Ilona (SZAVAD) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón foglalkozott a testület elmúlt csütörtöki, soros, szeptemberi ülésével. A tanácskozáson több beszámoló is elhangzott a testvérvárosi utazásokról. Ezzel kapcsolatban Matkovich Ilona kifogásolta, hogy az ellenzéki képviselők szinte csak az utolsó pillanatban értesülnek az utazási lehetőségekről, így nem kapnak helyet a városi küldöttségekben.

„A testvérvárosi kapcsolatok fenntartásával kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében a képviselőknek a Váci Polgármesteri Hivatalban lehetőségük van tájékozódni, de ha erre nem lenne igény, az őket érintő információkat rendszeresen eljuttatja a hivatal részükre. Ennek ellenére rendszeresek a váci lakosokat megtévesztő, az önkormányzat munkáját kritizáló megnyilvánulások” – reagált az elhangzottakra a városháza.

„A sajtón és a különböző internetes portálokon keresztül például Matkovich Ilona sérelmezi, hogy a testvérvárosi találkozókról – szavai szerint – több képviselő »csak folyosói pletykákból értesült«. Ugyanakkor számos lehetőségről értesítést kapnak a képviselőtestület tagjai, de például az elmúlt időszakban legalább négy alkalommal, a Deuil-La-Barre-i Természeti és Környezeti Vásárra, az Ipoly Menti Találkozásokra, a Técsői Város Napokra vagy akár XXXVII. Honti Kulturális Napok 2018 eseményeire sem jelentkeztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Matkovich Ilona a técsői delegációban is részt vehetett volna, közben a hivatalos meghívót is megkapta a polgármesteri hivataltól, de írásos válasza szerint sajnálatos módon egy hét felkészülési idő nem volt elegendő számára.

A képviselő megemlítette nyilatkozataiban, hogy meghívást kapott a Váci Világi Vigalom alatt két német önkormányzati képviselőtől a donaueschingeni találkozóra. Az ESTV-ben megjelent híradások szerint pedig német tolmácsként pénzt spórolt volna a költségvetésnek. Ezzel szemben az igazság az, hogy a német fél maga jelölte ki a tolmácsát és még azt is vállalta, hogy a munkadíját kifizeti, annyira ragaszkodik a kiválasztott személyhez, aki ezek szerint nem Matkovich Ilona.

Így nem igaz az sem, hogy a tolmácsolással pénzt spórolt volna a költségvetésnek. Az érintett képviselő kiutazási szándékai, meghívása és a spórolási szándéka is megkérdőjelezhető. Ezek a megjegyzések, téves vagy hamis tartalommal bíró nyilatkozatok is jó példái annak, hogy egyes képviselők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a városvezetők munkáit kifogásolják az elismerés helyett és ezért még akár egymásnak ellentmondó és valótlanságot tartalmazó nyilatkozatokat tesznek” – reagált közleményben a Matkovich Ilona sajtótájékoztatóján elhangzottakra a városháza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments