Újabb unokázós csalót keresnek a váci rendőrök

A Váci Rendőrkapitányságon indult eljárás csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint április 12-én este ismeretlen személy vezetékes telefonján felhívta a sértettet, majd magát mentősnek kiadva arról tájékoztatta, hogy a sértett fia balesetet szenvedett, anyagi kárt és személyi sérülést okozott, amivel kapcsolatban nagyobb összegű készpénzt követelnek tőle más személyek.

A sértett elhitte a hazugságot, majd mintegy kétmillió forint értékben készpénzt és ékszereket készített össze, amit a házához érkező ismeretlen nőnek átadott.

A készpénzt és az ékszereket átvevő nőről, valamint az eltulajdonított ékszerekről grafika készült.

Vácott tavaly novemberben is volt már egy hasonló eset, akkor egy fiatal férfi csapott be egy idős hölgyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb unokázós csaló járt sikerrel: nem tanulunk?

A váci rendőrök kérik, hogy aki a képen látható személyt, illetve az ékszereket felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Váci Rendőrkapitányságon (Vác, Zrínyi utca 7. szám) illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központját a 06-01/236-2883-as telefonszámon vagy az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, továbbá tegyen bejelentést a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!