Egy vödör víz sokat segíthet: fogadjon örökbe egy köztéri fát, vagy virágot

Fogadjon örökbe egy köztéri fát, vagy virágot és locsolja rendszeresen – ez a SZAVAD Egyesület újabb felhívása, amellyel arra szeretnék felhívni a váciak figyelmét, hogy egy vödör víz mekkora segítség lehet egy-egy növénynek, főleg a mostani száraz, esőmentes időszakban.

Jess Kinga, a SZAVAD önkormányzati képviselője azt mondja, a köztéri fákat és a virágok egy részét csak az eső locsolja, ezért tették közzé ezt a felhívást, bízva a lakosság segítségében.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a lakók a környezetükben lévő fákat, bokrokat alkalmanként egy-egy vödör vízzel meglocsolják, hiszen ez nagy segítség lenne a növényeknek” – mondta a Váci Naplónak. Hozzátette: a Tiszta udvar, rendes ház kezdeményezés mintájára szeretne elindítani egy hasonlót, csak Tiszta utca, rendes ház néven, amelyben azokat díjaznák valamilyen formában, akik rendben tartják a házuk, lakásuk előtti területet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

„Sajnos manapság sokan elfelejtik, hogy ez a lakók feladata lenne” – tette hozzá végül. (Képünkön Jess Kinga és Tótváradi-Nagy Bence Deákváron ültették el a lakosságtól kapott fenyőket)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments