Augusztus 1-től a Vác – Balassagyarmat vonalon is visszaáll a korábbi menetrend

A MÁV Zrt. tíz vasútvonalon már augusztus 1-jétől visszaállítja a korábbi, megszokott alapmenetrendet – közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel. Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt egyeztetést követően egyebek között a Vác – Nagyoroszi – Balassagyarmat vonalon állítják vissza az alapmenetrendet.

A veszélyhelyzeti intézkedések következtében a MÁV-Start belföldi utasforgalma március és május között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől. A regionális járatok többségén még a tizet sem érte el az utasok száma átlagosan, ezért június 6-tól csökkentett vasúti menetrendet vezettek be a regionális vonalakon és pótlóbuszokat állítottak forgalomba. Azóta a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kísérte a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát, és ígéretének megfelelően a megrendelővel közösen felülvizsgálta a menetrendet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tragor Ignác írógépe gazdagítja a múzeum gyűjteményét

A részletes menetrendeket a vasúttársaság a honlapján és az állomási hirdetményeken teszi közzé – olvasható a MÁV közleményében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments