Csíkszeredáról is érkeztek vendégek az idei Árpád napokra

Megmozgatták az iskola diákjait idén is az Árpád napokon: az ünnepélyes megnyitó után egy közös futással indították a múlt csütörtököt. Évről évre október elején rendezi meg a hagyománnyá vált rendezvénysorozatot az Árpád Fejedelem Általános Iskola; ezeken a napokon a versengésbe bevonja a környék iskoláinak képviselőit is.

A két nap során számos vetélkedőt és foglalkozást rendeztek: a tanulók informatika-, matematika-, nyelvi játék-, történelem-, sakk- és pingpong-versenyen is részt vehettek. Az iskola kiemelt jelentőséget tulajdonít a sportnak, a kézilabda-mérkőzések újabb versengés lehetőségét biztosították.

Környezetvédelmi kvízre is invitálták Bíró György vezetésével a város iskoláinak diákjait a játszva tanulás jegyében. A kisebbeket zenés műsor szórakoztatta és színesítette a programpalettát, hogy a játszótér udvarán megvalósult játszóteret szintén az Árpád napok keretén belül adták át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A programsorozaton képviseltette magát számos környező település a meghívott váci iskolákon kívül, sőt, Csíkszeredáról is érkeztek vendégek. A díjazottaknak értékes jutalmakat biztosítottak a rendezvénysorozat támogatói, többek között a DDC Kft., az Ipress Center, az Elevenpark, a Kucsák Könyvkötészet és a Veresegyházi Medveotthon. ♦

Verseny a természetvédelemről az Árpádban

Az idén is az Árpád Fejedelem Általános Iskola volt a házigazdája az Árpád napok keretében az általános iskolások városi környezetvédelmi versenyének. A versenynek a természetvédelem, a madarak védelme volt a témaköre. Így a résztvevő általános iskolás csoportok testközelbe kerülhettek szárnyas védenceinknek, akiket az urbanizáció hatásai miatt védenünk kell önmagunktól, emberektől.

A versenyen számos szituációs feladat segítségével készítették fel a gyerekeket játékos módon a természet védelmére, a szemlélet kialakítására – tudtuk meg a főszervezőtől, Bíró Györgytől.

A versenyre ellátogatott Mokánszky Zoltán alpolgármester is, aki a diákok köszöntésében kiemelte, hogy amit hallottak, amit tanultak, bátran mondják el otthon szüleiknek, vonják be őket is a természet védelmébe, hiszen nem árt feleleveníteni azt, hogy mik a kötelességeink, hogy bátran tovább adhassuk természeti értékeinket, amiket nem nagyapáinktól kaptunk örökbe, hanem unokáinktól kaptunk kölcsön. Ezért vigyáznunk kell rá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Mint minden versenynek, ennek is voltak győztesei. Harmadik helyet ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata, ezüstérmesek lettek egy fél ponttal lemaradva az árpádosok csapata, és a dobogó legmagasabb fokára a Karolina Katolikus Általános Iskola csapatának tagjai állhattak fel. A győztesek hasznos ajándékokat kaptak, amik segítségével útra kelhetnek felfedezni a természetet.

A versenyt a város megbízásából Bíró György és Barátai rendezték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments