A negyven éves Kalyi Jag koncertjén tapsolhatunk

Különleges koncertet rendeznek a művelődési központban a Tavaszi Fesztivál keretében. Jövő szombaton, március 30-án 19 órakor a messze földön híres Kalyi Jag együttes mutatja be 40 éves fennállásának gálakoncertjét a váci közönségnek. Ehhez ismert és népszerű vendégeket is meghívnak.

Varga Gusztáv 1978-ban megalapította a Kalyi Jag Együttest, mely Európában elsőként roma nyelven mutatja be saját folklórját. A Kalyi Jag gyűjtései, szerzeményei, lemezei, koncertjei ma is utat mutatnak, és nagy segítséget nyújtanak a roma identitás kialakulásában, a roma kultúra hiteles bemutatásában.

Művészetük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint 10 megjelent albumuk, melyek közül több arany, platina és gyémánt lemez lett, valamint, a világ szinte minden táján adott 3500 koncertjük, Magyarországtól Hollywoodig, Sao Paolotól Washingtonig és New Yorktól Tokióig. Mára már az igazi világzenei klasszikusok közé sorolják őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A Kalyi Jag Együttes egy olyan összetéveszthetetlen sajátos stílust alakított ki, mely megkülönbözteti őket az összes többi cigány együttestől. Kiváló vokális adottságok, utánozhatatlan virtuóz hangszeresi technikák jellemzik az együttest. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!