Jó hír a megyében: kevesebb a bűncselekmény

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A megyei közgyűlés eheti ülésén a képviselők egyhangúlag elfogadták a megyei rendőr-főkapitány beszámolóját. Dr. Mihály István (képünkön) előadásában elmondta, hogy a megye illetékességi területén 2016-ban regisztrált bűncselekmények száma 22 ezer 679 volt, ami 14,6 százalékos csökkenés jelent 2015-höz viszonyítva.

A főkapitány kijelentette, hogy a 2017-ben is szeretnék folytatni az elmúlt években megkezdett folyamatokat, erősíteni a pozitív tendenciákat, ezért – többek között – fontos feladat a bűnügyi szolgálati ág eredményességének további javítása, különösen a lopások, betöréses lopások és lakásbetörések tekintetében.

Kiemelt feladat az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítása, illetve a helyszíni intézkedések – szemlék, adatgyűjtések, tanúkutatások – színvonalának és eredményességének javítása – tudósít az ülésről a megyeháza honlapja.

A megyei közgyűlés ülésén azt is bejelentették: megalakult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terület- és Gazdaságfejlesztési Klaszter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

A klaszter kulcsszereplői a kezdeményező Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, Vecsés Város Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata, Pest Megye Önkormányzata, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt., valamint a magyar és európai légiközlekedés irányításában meghatározó állami vállalat, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

A klaszter célja hogy a budapesti repülőtér és közvetlen környezete kiemelt figyelmet kaphasson az országos és regionális fejlesztések során. Az együttműködés legfontosabb célkitűzése, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Magyarország gazdasági növekedésének kulcsszereplőjeként megerősítse vezető pozícióját a Kárpát-medencében.

A Pest Megye Közgyűlése által 2015-ben elfogadott klaszteralapító szándéknyilatkozat aláírása óta eltelt időszakban az együttműködésben részt vevők rendszeresen szerveznek szakmai találkozókat és egyeztetik reptéri régióval kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Ajándék volt minden perc és óra" - Tolnay Klárira emlékeznek születése 110. évfordulója alkalmából Mohorán

A közgyűlés emellett elfogadta a Pest megye 2020-ig tartó hulladékgazdálkodási stratégiáját és a Duna-Tisza-közi Homokhátság Fejlesztési Tanács működési beszámolóját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments