Nyár óta a Vác VLSE csoportellenfelénél dolgozik a váci edző, Szabados György

A Dunakanyar-Vácot az NB II Keleti csoportjában a 2009–10-es szezonban harmadik, míg a 2010–11-es szezonban negyedik helyig vezető váci edző, a 62. életévét októberben betöltő Szabados György ismét a férfi felnőtt szakágban dolgozik, mégpedig a Vác VLSE Pest megyei csoportellenfelénél, a Pomáz-ICO SE-nél.

Szabados György a sikeres váci időszak után több helyen dolgozott, először a szintén NB II-es Mezőkövesdnél, majd 2012-ben visszatért Vácra és Mózner János segítőjeként tevékenykedett. Ezután a női futball felé fordult: Dorogon előbb NB II-es aranyérmet, majd a 2014–2015-ös szezonban a Jet-Sol Ligában bronzérmet szerzett csapatával, aztán az MTK Hungáriával két bajnoki címet nyert, majd Szombathelyen, a Haladás-Viktória mestereként tevékenykedett.

Az utóbbi három évben – a korábbi váci elnök, Ofella Zoltán hívására – az FC Hatvannál dolgozott, ahol a női NB II-es felnőtt csapatot irányította, s a lehetőségekhez képest kihozta a maximumot a lányokból. Nyáron azonban lejárt a Zagyva-partiakkal a megállapodása, s mivel nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot, elfogadta a Pest megyei I. osztályba frissen feljutó Pomáz ICO-SE hívását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Történelmi ezüst Szegedről

„Szép éveket töltöttem Hatvanban, az elválás azonban kicsit furcsa volt – ecsetelte a Váci Napló kérdésére Szabados György. – Nem szerettem volna munka nélkül maradni, így elfogadtam a Győri Zoltán helyett edzőt kereső pomáziak hívását. Nincs könnyű dolgom, mert fiatal csapatot gardírozok, amelynek újoncként célja a bennmaradás a Pest megyei I. osztályban, de – a csoport több csapatával ellentétben –, itt anyagi ösztönzők nincsenek; minden játékos a futball, a játék szeretetéért focizik. Eddig nem állunk rosszul, három győzelem mellett két vereségünk van.” 

A nagy találkozásra október 19-én, szombaton 14 órától kerül majd sor, ekkor a Pomáz hazai pályán fogadja majd a Vác VLSE-t, így Szabados György korábbi egyesülete ellen „meccselhet”.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Történelmi ezüst Szegedről

Érdekesség, hogy Szabados György fia, a Vácot korábban játékosként és utánpótlás-edzőként is erősítő Szabados Tamás idén nyártól az NB III Északnyugati csoportjában szereplő Balatonfüredi FC vezetőedzője lett. A fiatal tréner az elmúlt években a szintén harmadosztályú Füzesgyarmatot irányította, de a csapat az előző idény végén kiesett az NB III-ból, az edző pedig elfogadta a fürediek hívását.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments