Árvíz, csütörtök dél: útlezárások, elmaradó rendezvények

árvíz2013-2Útlezárások: Nagymaros területén elkezdték az árvízi védekezési munkálatokat, ezért június 5-én 10 órakor lezárták a 12-es számú főutat a Kóspallagi elágazásnál. Itt kizárólag a nagymarosi lakosok hajthatnak be. A főúton közlekedők kerülni a Kóspallag-Márianosztra-Zebegény útvonalon tudnak.

Szob területén a megelőző intézkedések miatt lezárták az alábbi utcákat: Park utca, Sport utca, Rév utca.

Lezárták a 2-es számú főutat Sződligetnél, ahol homokzsákokat fektetnek, gátat építenek. Nem közlekedhetnek a járművezetők június 5-én 12 óra 45 perctől a 2-es számú főúton, Sződliget településen (a főút 28-30 km közötti szakasza). A települést az M2-es autót felől közelíthetik meg az arra közlekedők.

Június 6-án hajnali 2 órakor az árvízi védekezés miatt Vác belterületén lezárásra került a 2-es számú főút Gombás patak felett átívelő Kőszentes híd, így Vác városa csak az M2 autóúton közelíthető meg. Felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a Vácra érkezők az M2 autóúton a Rádi, Kosdi illetve a Vác északi lehajtót vegyék igénybe. A gödöllői lehajtón a városba eljutni nem tudnak. (Váci Rendőrkapitányság )

Beer Miklós püspök a gáton

Beer Miklós megyéspüspök és Latorovszky Gábor megbízott rendőrkapitány: most mindenki a gáton szolgál

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Az víz elmossa az Esélyegyenlőségi napot is

A szervezők tájékoztatása szerint a péntekre, június 7-re tervezett Esélyegyenlőségi napot nem rendezik meg Vácott az árvízi helyzet miatt. Azt jelenleg nem tudni, hogy a program végleg elmarad, vagy később pótolják, de az önkormányzat által odaítélt Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért elnevezésű kitüntetést mindenképpen átadják a díjazottaknak ebben az esztendőben. A szervezők azt kérik, hogy aki a rendezvényre ment volna, az pénteken lehetőségeihez mérten segítse az árvízi védekezést!

Elhalasztják a Fut a Vác rajtját az árvíz miatt

A közelgő árvíz miatt a város vezetése és a tűzoltóság a katasztrófa védelem szakembereivel együtt úgy döntöttünk, hogy a Fut a Vác nem most, hanem az árvíz levonulása után június 23-án vasárnap kerül megrendezésre azonos feltételekkel, az eddig nevezések figyelembevételével. (Bővebben a www.visevac.hu, honlapunkon adunk tájékoztatást.)

Felkérünk minden futót, rendezőt, hogy védjük meg városunkat! Vegyünk részt mi is az árvízvédelmi és utómunkálatokban. Erről folyamatosan, honlapunkon szeretnénk tájékoztatást adni.

Bízunk benne, hogy ha ember kell a gátra, mi futók ott is ugyanúgy megálljuk majd a helyünket, mint a futópályán, és a jól végzett munka után jobb érzés lesz együtt ismét a rajtvonalhoz állnunk. (Bíró György és BARÁTAI)

Az MSZP Pest megyei szervezetének közleménye

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A súlyos árvízhelyzetre való tekintettel az MSZP Pest megyei szervezete mától minden pártpolitikai aktivitását felfüggeszti mindaddig, amíg az országot fenyegető veszélyhelyzet el nem hárul. A következő napokban mind az MSZP helyi akciói és sajtótájékoztatói, mind pedig az utcai kitelepülések és aláírásgyűjtések szünetelni fognak.

Magyarországnak most nem napi politikai küzdelmekre, hanem értékmentő összefogásra van szüksége. Az MSZP Pest megyei szervezete mától minden erejét, emberi és infrastrukturális erőforrását az árvíz elleni védekezésre fordítja.

A Pest megyei MSZP arra kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy a hivatásos védelmi szervekkel együttműködve a következő napokban minden mozgósítható eszközzel segítsék az árvíz sújtotta településeken élőket. (Az MSZP Pest megyei szervezete)

Éjszakára várják a Dunát a 2-esre Sződligetnél

Eddig 80 ezer homokzsákot raktak le Sződliget megvédése érdekében a 2-es útra, az alkalmi gát építésével estére végeznek, mert éjszaka elérheti a Duna a főutat – közölte a község polgármestere a távirati irodával. Juhász Béla (Tiszta Forrás Szövetség) elmondta, a község honlapján megjelent felhívásra egyre többen érkeznek, jelenleg 60–70 ember rakja a homokzsákokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A védekezésben részt vevők közül 55-en a katasztrófavédelem hivatásos állományának tagjai, és a váci börtönből is kivezényeltek 5 elítéltet – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy délutánra a segítők száma nagyjából 300 lesz.

A korábban már lezárt 2-es út mentén fekvő települést védő gát most 70 százalékban van kész. Ha szükséges, a védművet később tovább magasítják – tette hozzá. (MTI)

 

TELEFONSZÁMOK

Fördős Attila – polgármester +36-30-951-7627

Deákné Dr. Szarka Anita – jegyző +36-30-470-4108

Dudás István – koordinátor +36-30-962-3379

Sas Ferencné- felajánlások fogadása +36-27-513-419; +36-30-953-2206

Espár Péter – műszaki osztályvezető +36-30-982-6134

Bodonyi Péter – műszaki ügyintéző +36-30-219-9032

Mokánszky Éva- közbiztonsági referens +36-30-297-3096

Ürmösi Károly- tűzoltó őrnagy +36-30-989-0764

Vinkó Kornél – tűzoltó őrnagy +36-20-377-1102

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments