Piarista Gimnázium: bemutatkozott az iskola

Piarista_GimnaziumNovember 5-én a kilencedikes évfolyamosok és a náluk idősebbek léptek színpadra a váci Piarista Gimnáziumban. Komolyzenei, népzenei, irodalmi és táncos produkciók után a nyolcadikos diákok találkoztak végzős piarista diákokkal, akik meséltek az iskolai élményeikről, céljaikról, az iskolai közösségről. Eközben a szüleik igazgatói tájékoztatót hallgathattak a fizikumban.

November 7-én gimnázium történetének tudományos feldolgozására konferenciát tartottunk. A díszteremben több neves kutató mellett piarista öregdiákok, tanárok és Vác városának tudományos szereplői is adtak elő. Részletes beszámoló a piarista.hu-n olvasható.

A kisgimnazisták november 13-án, csütörtökön léptek fel az iskolában, és mutatták meg tehetségüket. Hangszeres, táncos, népművészeti előadások után a zsúfolásig telt díszteremben sokáig zúgott a taps. Az iskolánk után érdeklődő szülők nem fértek el a fizikum padsoraiba, ahol Futó Béla igazgató úr beszélt a piarista nevelésről és a 300 éves iskoláról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Eközben közel 80 kisdiák – ők jövőre ide szeretnének járni – latinul tanult, legalábbis köszönni, megtanult hangtalanul elosonni a nyitott fizikum ajtajánál, s bebarangolta az iskola sötét folyosóit, emeleteit.

A zenés est videomontázsa megtekinthető a vacipiar.blog.hu honlapon.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments