Újabb állami támogatást kapott a város

a városházaAz év utolsó napján bejelentette Fördős Attila polgármester, hogy sok más településhez hasonlóan Vác is működési támogatásban részesült. A 120 millió forintos összeg lehetővé teszi, hogy a korábban tervezett feladatok megvalósuljanak.

A részletekről már Pető Tibor alpolgármester beszélt, aki elmondta: a támogatással lehetőség nyílik a külterületi utak rendbetételére.

– A mai nappal megérkezett a város számlájára további 120 millió forintos támogatás, és ez azt jelenti, hogy a jövő év elején fejlesztéseket is véghez tudunk vinni, be tudunk fejezni. Kiemelt cél az, hogy a problémaként a testületi ülésen többször megjelenő külterületi utak felszínét a hideg elvonulása után rendbe tegyük – mondta. Hozzátette: ez egy örömhír, és ismételten egy megerősítése az államtól annak, hogy Vác jól gazdálkodik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A polgármester a továbbiakban arról beszélt, hogy a már elindított beruházások is befejeződhetnek jövőre. Ilyen többek között az I. világháborús emlékmű, amelyre a 2015 évi büdzsében 20 millió forint kerül elkülönítésre. A Kosdi úti körforgalomra már 10 milliót elköltött a város, de további 30 millió forintból a teljes beruházás megvalósulhat.

– Korábban ezt a csomópontot 186 millió forintból szerették volna kivitelezni, most pedig az összbekerülési költség nem haladja meg a 40 milliót – hívta fel a figyelmet Fördős Attila.

Elmondta azt is, hogy tovább folytatódik a volt kommendánsi hivatal felújítása, melyben 24 fecskelakás kialakítása a cél. A Vörössipka Hotel megvásárlásának meghiúsulásával – egy másik vevő vette meg – a szociális bérlakásokra elkülönített összeg továbbra is a helyén marad. Korábban a testület döntött a panzió megvásárlásáról, melyhez a Galcsek utcai lakásokra elkülönített összeget jelölték meg. A jövő évi költségvetésben további 25 millió forintot szánnak az épület rendbetételére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

– 2015-ben a mélygarázs is átadásra kerül, január-február körül. Legkésőbb októberre elkészül a MÁV rekonstrukció, tavaszra ígérik a Deákvári felőli P+R parkoló átadását, a város felőlit augusztusra. Ez megnyugtatóan fogja rendezni a parkolást. Ezek után fogjuk megvizsgálni újra a rendeletünket, széles társadalmi bevonással – mondta.

Mokánszky Zoltán alpolgármester a szilveszteri programokra hívta fel a figyelmet. Elmondta: ma este hat órától indul a rendezvény a főtéren. Éjfél után pedig fellép a Piramis Együttes.

A sajtótájékoztató végén a város vezetői mindenkinek boldog új esztendőt kívántak! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments