Egymilliós közönségdíj egy váci appfejlesztő csapatnak

mozi-mania-app-03-250Egy váci projekt kapta az Appra Magyar! egymillió forintos közönségdíjat. Második alkalommal került megrendezésre az Appra Magyar! okostelefon alkalmazási verseny.

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének versenyén idén közel 100 magyar fejlesztésű alkalmazás nevezett, összesen öt kategóriában. 2015-ben az egymillió forinttal járó közönségdíjat egy váci projekt érdemelte ki, mégpedig egy olyan alkalmazással, amit elsősorban a filmkedvelőknek fejlesztettek – számol be a hírről az estv.hu.

A mobiltelefonra készített Mozi Mánia alkalmazással a filmelőzetesek megtekintésén túl a magyar filmszínházak kínálatát is egy helyen listázhatjuk, sőt az ingyenesen letölthető program telepítése után akár jegyet is tudunk foglalni a kiválasztott moziba, vagy nézettségi adatokhoz is hozzáférhetünk.

A programon keresztül véleményezhetjük is a látott filmet, de háttérképet is tölthetünk a mobilunkra.  Az okostelefon alkalmazás ötlete egy saját bevallása szerint mozibolond váci fiatalember fejéből pattant ki, a felhasználók pedig hamar megkedvelték a programot – amit innen lehet letölteni -, amit szavazataikkal is kifejeztek.

A projekt szavazásra mozgósító filmje a filmmegosztón

Ifj. Demeter Zoltán projektmenedzser az estv.hu-nak elmondta: több mint 5800 szavazat érkezett az alkalmazásra, amely tulajdonképpen egy mozis ajánló, filmes adatbázis, s rengeteg funkcióval rendelkezik.

Az ünnepélyes díjátadón, amelyet az ország egyik legnagyobb telekommunikációs cége szervezett meg, ifj. Demeter Zoltán projektmenedzser és a mindössze 17 éves programfejlesztő, Orbán Balázs vehették át az egymillió forint díjazással járó elismerést. A projektmenedzser az ES Tv híradójának kérdésére elmondta, reményeik szerint a hazai filmforgalmazók felismerik az új funkcióban rejlő marketing lehetőségeket, és a külföldi példákat követve támogatni fogják a tervek szerint startup céggé váló kezdeményezést. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments