Váci lótartók, figyelem: regisztrálni kell a hatóságnál

lovak124Részletes tájékoztatást tett közzé a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, Tarnai Richárd a közelmúltban történt lovak fertőző kevésvérűségével kapcsolatos események, megjelent hírek kapcsán.

A tájékoztatás célja elsősorban a tévhitek eloszlatása, a lótartók jogszabályban foglalt kötelezettségeire való figyelemfelhívás, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Állategészségügyi Osztály segítségnyújtása a lovak azonosításához és a prevenció legfontosabb eszközeinek, lehetőségeinek ismertetéséhez – olvasható a közleményben.

Központi Gyógyszertár Vác

„Fontosnak tartom megemlíteni, hogy az önként bejelentett, nem regisztrált lótartással foglalkozó gazdálkodók szankció nélkül tehetnek eleget regisztrációs és állategészségügyi státusz vizsgálati kötelezettségüknek. Az önkéntes bejelentéseket hivatalunk és a járási hivatalok felé tehetik meg. Az önkéntes bejelentéseket határidőhöz kötjük egy-egy ellenőrzés alá vont településen. A határidőt követően felderített, vagy bejelentett lótartó állattenyésztési vagy élelmiszerlánc-felügyeleti bírsággal sújtható.” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az ügyfelek további kérdéssel a hivatal munkatársaihoz (Berze Tünde állattenyésztési felügyelő 06-70/903-9788, berzet@nebih.gov.hu és dr. Kulla András hatósági állatorvos 06-30/952-4196, kullaa@nebih.gov.hu) és a járási hivatalok felé fordulhatnak.

A teljes tájékoztató a városháza honlapján olvasható. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments