VÁCI KÖZ-TÉR: Szavazz arról, hogy legyen-e összefogás!

zolika2007_2Évek óta küszködünk egy fura helyzettel. Nem mondom, hogy naponta, de hetente biztosan több olyan telefonhívást is kapunk, amikor alapítványok nevében kérnek pénzbeli támogatást tőlünk. Éveken át kisebb-nagyobb összegekkel segítettünk, de aztán egyre inkább rájöttünk, hogy a saját környezetünkben is sokan vannak, akik kiszolgáltatottak sorsuknak, ezért manapság inkább már helyben költjük el ily módon a pénzünket.

Nemrég azonban nagy meglepetés ért. Egy nagy áruházban jártam, és az ügyet elintézve elkezdtünk beszélgetni az egyik vezetővel. Hamar kiderült, hogy ők is szívesen adnának segítséget olyanoknak, akiknek a tartós élelmiszerek jól jönnek a konyhára. De nem tudják, kik is azok, akik segítségre szorulnak. Próbáltak munkatársaik révén a saját környezetükben felkutatni családokat, de nem sok sikerrel jártak.

Valóban, ritka az olyan eset, amikor valaki önként jelentkezik és kér. Többnyire úgy jutunk el azokhoz, akiknek adnunk kell, hogy valaki felhívja rá a figyelmünket. Mint nemrég is: egy régi olvasónk hívott fel minket, hogy megismerkedett egy olyan családdal, ahol ottjártakor a gyerekek üres főtt tésztát ettek vacsorára.

Nem szaporítom a szót, elhatároztuk, hogy lépünk. Úgy gondoltuk, hogy a Váci Napló Facebook oldalán létrehozunk egy zárt csoportot Váciakat Támogató Közösség néven, ahová olyanok jelentkezését várjuk, akik pénzzel, jó szóval, vagy bármi egyébbel, évente akár több alkalommal is ténylegesen tudnak segíteni.

Ám mielőtt lépnénk, szeretnénk megismerni a TE véleményed is, ezért kérjük, segítsd a döntésünket egy szavazással. KÖSZÖNJÜK!

[yop_poll id=”8″]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments