A rendszeresen utazó váci panaszai tizenegy pontban

váci vasútállomás-IHO-VörösAttila-700Egy terjedelmes írásban foglalta össze összes rossz tapasztalatát, amelyeket az újjáépített váci vasútállomáson szerzett Lachegyi Máté. Az időnként vitriolosan fogalmazó szerző az IHO közlekedési magazinnak küldte el cikkét.

„Néhány adalékkal szeretnék hozzájárulni a váci vasútállomás beázásáról szóló cikkükhöz.Tulajdonképpen örülök az esetnek, mert így legalább a figyelem ráirányult a vasútállomás hibáira, amelyekkel eddig senki sem foglalkozott és én magam is hiába próbáltam eljuttatni észrevételeimet a NIF Zrt.-nek és vasúti blogoknak” – írja.

Központi Gyógyszertár Vác

Hozzáteszi: „Rendszeresen vonatozó váci lakosként kezdettől fogva figyelemmel kísértem az átépítést, és természetesen örültem neki, de egyúttal sok dolog aggodalommal töltött el már az építkezés közben, aztán pedig sok csalódás is ért, amikor az elkészült állomást birtokba vehettük.”

A 11 pontban összefoglalt észrevételek és javaslatok közül néhány érdekesebb:

  • A váróterembe a 20 milliárdból nem futotta légkondicionálásra.
  • A várótermi WC-k tisztasága botrányos.
  • A perontetők és az aluljárókba vezető lépcsők vagy tervezési vagy kivitelezési hibából úgy lettek megépítve, hogy a perontető pont nem takarja teljesen a lépcsőket, egyik falukat mindig áztatja az eső (ez látványos is, néhány helyen már most jön le a festék), és nagyobb esőnél a lépcsők szélességének nagy részén megázik az ember.
  • A rendszeresen elromló és aztán hetekig megjavítatlan lifteket úgy helyezték el, hogy a peronra megérkezve ismét rögtön megázunk, mert a liftből kiszállva már megint nincs tető.
  • Az aluljárók nagyon „régimódiak” abban az értelemben, hogy újságuk ellenére kifejezetten félhomályos, kellemetlen terek, a szép fali gránitburkolat ellenére barátságtalanok, és mindig nagyon koszosak.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Lachegyi Máté végül megjegyzi: „Látható tehát, hogy a mostani súlyos beázások mellett az egész átépítés számtalan hibától hemzseg. Sajnos az egész hozzáállás Vácott is olyan, mint amit kollégájuk írt Kelenföldről itt, csak hozzátéve, hogy nem csak lerohad, hanem már a tervezés, építés is slendrián.”

A teljes cikk az IHO oldalán olvasható el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments