Furulyaszó és rajzkiállítás: egy különleges gazdapiac kellékei

VÁCI NAPLÓ/a város (M. G.) ♥ Úgy tűnik, az égiek is támogatták azt a rendezvényt, amit csütörtökön a Váci Egyházmegye égisze alatt valósítottak meg. A hét ezen napjain gazdapiacot tartanak a püspöki palota oldalánál, melyről már hírportálunk is többször beszámolt.

A mostani délutánra azonban különleges eseményekkel, programokkal készült a piacot rendező vidékfejlesztési iroda. Amíg a – láthatóan visszatérő – vevők két óra körül elkezdték megtölteni a kosaraikat, az árusokat is meglepve, furulyaszó és énekhang teremtett különleges hangulatot perceken belül a dómmal szemben.

A Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola növendékeinek színvonalas műsora után érkezőket – a Föld napja kapcsán megrendezett – egyedi kiállítással várták. A környezettudatosságra hívták fel a figyelmet a poszterek és a rajzok, amelyeket a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola és a Piarista Gimnázium és Kollégium tanulói készítettek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A bolygónk helyzetével, megóvásával kapcsolatos, gondolatépítő munkák a gyermekek meglátásait közvetítették az érdeklődők felé. A Föld napjához kapcsolódott egy magyar kezdeményezés, – amely mögé állt a Mindenki című Oscar díjas film kórusa is – a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt sokan megismerték az elmúlt időszakban. Ennek a szövegét nem csupán elolvashattuk a váci kiállításon, de a mondanivalójával összhangban egy jelképes gyertyagyújtásra is alkalmat teremtettek a piacjáró közönségnek.

A látogatók ezen a barátságos hangvételű rendezvényen mást is kaphattak a kosaraikba került finomságokon túl;  ahogy a Váci Egyházmegye Vidékfejlesztési Iroda azt Facebook-oldalán ígérte: ez a délután valóban „több volt, mint gazdapiac”.

„Jövő hétre is készül meglepetés, érdemes lesz kettőkor érkezni!” – árulták el a szervezők. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments