Galambos Péter ezüstérmes az Európa-bajnokságon!

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Galambos Péter ezüstérmet szerzett vasárnap a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a csehországi Racicében zajló evezős Európa-bajnokságon. A 30 éves váci sportoló világbajnokságon már kétszer volt második és kétszer harmadik, kontinensviadalon azonban ez az első dobogós helyezése.

Galambos Péter három hete győzött a világkupa-sorozat első, belgrádi versenyén, és most is az éremesélyesek között tartották számon. Ennek megfelelően a döntőben sokáig a harmadik helyen haladt svájci és norvég ellenfele mögött, végül jó hajrával az elfáradó utóbbit sikerült megelőznie

A befutó rendkívül szorosan alakult: a győztes svájci Michael Schmid mindössze 13 század másodperccel volt gyorsabb Galambosnál, akit csupán hat századdal követett a belga Niels van Zandweghe.

„Nagyon elfáradtam. Nagyon összpontosítottam a második ezer méterre, ami hihetetlenül kemény volt. Az utolsó ötszáz méter rengeteget kivett belőlem” – értékelt a nemzetközi szövetség honlapjának Galambos Péter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kajak-kenu – Váci arany és ezüstök a korosztályos vb-n

Szierer János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: a magyar evezős nemcsak ezen a héten, hanem az egész idényben is  remekül teljesít, a hozzáállása profi és magabiztos.

„Egyelőre csak az edzőjével, Rapcsák Károllyal tudtam beszélni, de ő elmondta, hogy így tervezték a döntőt, ahogy történt. Az elején megbújt a mezőnyben Peti, s aztán nagy hajrával fejezte be a jól felépített pályát” – mondta a szakember. Hozzátette: a befutó nagyon szoros volt, de ez nem is csoda, mert „tömör, sűrű” a mezőny.

További három magyar egység a B döntőben volt érdekelt a vasárnapi zárónapon: az Eb-re címvédőként érkezett Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes harmadik, a Matheisz József, Papp Gergely kettős (kétpár) és Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár) pedig negyedik lett utolsó pályáján. Ez sorrendben egy 9., illetve két 10. helyet jelent összesítésben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szegeden végre nem ezüst az érem

Abid Syham (könnyűsúlyú egypár) és a Tamás Bence, Csiszár Péter könnyűsúlyú kétpár már szombaton, a C döntőben befejezte szereplését az Eb-n, előbbi összesítésben a 14., míg utóbbi a 18. helyen végzett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments