Jelentős változás jön augusztusban a családi pótléknál

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A korábban megszokott szeptember eleji kifizetések helyett az idei évben is már pár nappal előbb: augusztus végén megérkezhet a családi pótlék. Így az utolsó nyári hónapban az iskolakezdés előtt kétszer kapnak majd pénzt a családok.

Az iskolakezdés a gyermekes családoknak rengeteg kiadással jár, az iskolakezdés gyermekenként legalább 30-40 ezer forintba kerül. Éppen emiatt jó hír a családoknak, hogy az idei évben is pár nappal korábban, már augusztus végén megérkezik majd a szeptemberi családi pótlék – írja a Pénzcentrum.

Legközelebb augusztus 1-én utalnak családi pótlékot, majd augusztus 24-én (postai) és augusztus 25-én (banki) érkezhet meg a következő. Az időpontok csak tájékoztató jellegűek, a banki utalás és a postai kifizetés is igénybe vehet néhány napot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ, de gyermekenként legalább 12 200 forint havonta. Egy háromgyermekes család augusztusban összesen 96 ezer forint családi pótlékot kap majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments