Kaliforniából rendelt kokaint két váci férfi

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci férfival szemben, akik az Egyesült Államokból rendeltek mintegy fél kilogrammnyi kokaint – közölte az ügyészség kedden.

A Fővárosi Főügyészség a közelmúltban jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci illetőségű férfival szemben, akik egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személytől rendeltek – táplálékkiegészítőnek álcázott – mintegy fél kilogramm, a jelentős mennyiséget nyolcszorosan meghaladó kokaint.

A vádirat lényege szerint különös és többszörös visszaeső I. rendű vádlott az ismeretlenül maradt Egyesült Államokban tartózkodó társától továbbértékesítés végett még 2015 júniusában  rendelte meg a kaliforniai szállítmányt miközben ügyeltek arra, hogy mind a feladás helye, mind a címzett magyarországi lakóhelye, valamint a feladó és a címzett neve fiktív legyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

Ezen túlmenően I. rendű vádlott egy gyerekkori barátját II. rendű vádlottat kérte meg a szállítmány magyarországi átvételére, amihez  – a konspiráció érdekében – két SIM-kártyát adott neki azzal, hogy az egyiken szigorúan vele tarthatja a kapcsolatot, míg a másikon a megadott magyarországi címre a csomagot kiszállító futárszolgálattal.

A vádlottak arra is ügyeltek, hogy a futárszolgálatnak megadott fiktív címet az utolsó pillanatban módosítsák, az eredetileg megadott címet a kiszállítás napján – aktuálisan más helyen tartózkodásra hivatkozással – egy másik utcába, közterületre kérték.

A megbeszéltek szerint II. rendű vádlott a lakóhelyéhez közeli utcába kérte a futártól a kiszállítást, oda is ment és át is vette tőle, azonban azzal nem számolt, hogy a futár valójában egy rendőr volt, ugyanis a NAV I. számú Repülőtéri Igazgatósága a küldeményt az országba érkezéskor ellenőrizte és feljelentést tett a rendőrségen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

A rendőrség a II. r. vádlottat elfogta a helyszínen, míg az ismeretlen helyen, szökésben  lévő I. rendű vádlottal szemben távollétében emelt vádat a főügyészség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments