A váci nyár slágere: ismét régizenei napok!

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Idén a Régi Zenei Napok Fesztivál keretei közölt már 34. alkalommal csendülnek fel eredeti hangzással komolyzenei művek. A rendezvény Vácott június 30. és július 7. közölt kerül megrendezésre. A fesztivál kiemelt feladatának tekinti, hogy a hallgatók a komolyzenei műveket hiteles formában élvezhessék, tehát úgy, ahogy azok a zeneszerző korában megszólalhattak.

A kivételes koncertkínálat keretében magyar és nemzetközi, régizenét tanulmányozó professzorok és mesterszakos hallgatók is emelik jelenlétükkel az esemény színvonalát. A fesztivált Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester dirigálásával az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus koncertje nyitja meg.

A Händel-, Vivaldi- és Bach-művek ihletett előadásában Baráth Emőke (képünkön), a Magyar Állami Operaház Junior Príma díjas szoprán énekesnője működik közre. Az eseménysorozat lezárásaként az érdeklődők a világhírű karmester, Alois Glasner vezényletével, a hazai Capella Savaria kamarazenekar hiteles tolmácsolásában Bach H-moll miséjét hallgathatják meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ünnepi hangulat különleges szivárvánnyal a váci Kossuth téren

A rendezvénysorozatot különösen ajánljuk a komolyzene kedvelőinek és mindenkinek, aki zenei időutazásra vágyik. Az érdeklődők további információkat kaphatnak az esemény weboldalán. ♦

Megjelent a Váci Napló legfrissebb száma!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments