Magaságyásokat építenek a Petőfi iskola diákjai

Három váci pályázatra is szavazhattak a Tesco áruház vásárlói az elmúlt hetekben. A győztes a Petőfi iskola projektje lett, ott  magaságyásokat alakítanak ki, amelyekben a gyerekek saját kertészkedésük során tapasztalhatják meg, milyen sokat kell tenni azért, hogy a magból egy termő növény fejlődjön, és milyen remek ízű a saját paradicsom.

Az iskola az áruházlánc Ön választ, mi segítünk elnevezésű programjának felhívására jelentkezett, csakúgy, mint a másik két váci szervezet, a Rotary és a gombfocisták.

Központi Gyógyszertár Vác

„Sok gyerek azt hiszi, hogy a paradicsom fán terem. Ez nem csoda, hiszen egy lakótelepi gyereknek esélye sincs kertben tenni-venni, megismerni a növényeket. Egy olyan biokert az álmunk, amely megtanítaná a gyerekeket az étel – és az élet tiszteletére” – olvasható a petőfisek pályázatában, amelyet a váci Tescoban vásárlók 8439 zseton gyűjtőládába dobásával honoráltak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

Indultak a Rotary piknikpark szervezői is. „Vácon egy hiányzó szabadidős teret nyerhetünk, mely korlátozás nélkül alkalmas bárki számára családos, baráti együttlétekre. A váci Duna-part jelenleg elhanyagolt részét, a Gombás patak torkolatától északra eső részét fejlesztenénk. Együtt rendezhetünk el egy olyan területet, mely kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, jelenleg pedig gazdátlan, elhanyagolt. Olyan közösségi teret hozunk létre, mely nem csak a családoknak, de a fiataloknak, a kerékpáros turistáknak is teret biztosít” – írták. Elképzelésük több mint 4 ezer vásárló tetszését nyerte el.

A harmadik helyen a váci térségben a Gombfoci – nagyapáink játéka, nem csak unokáknak című pályázat végzett. „Szereti a focit? Újraélné a régi meccseket, vagy csak lejátszaná a hétvégi bajnokit? Esetleg szeretne Ön is versenybe szállni a világbajnoki címért? Ha a válasz igen, de nincs kivel játszania, akkor a mi válaszunk a gombfoci. Segítsen, hogy egy új játékkal, új közösséggel színesíthessük Vác életét. Lehet kisiskolás, szülő vagy nagyszülő. Mindegy hogy segédmunkás, cégvezető vagy épp nyugdíjas. Mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás, jár a játék. Érjük el együtt!” – buzdították a szavazókat felhívásukban. Csaknem kétezer voksot kaptak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is Virágos Vác - Várják a jelentkezőket április 15-ig

Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal támogatja a pályázókat. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre. Az áruházlánc vásárlói a Pest megyében megvalósuló projektekre összesen 424 ezer 35 zsetont dobtak be, a legtöbbet a Dr. Rex Kutyás Egyesület gyűjtötte.

Az Ön választ, mi segítünk pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogatták több mint 100 millió forinttal. A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat, ebből 29 megvalósítását tervezik Pest megyében. Az egy hónapos szavazási időszak alatt a vásárlók országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be, melyeknek köszönhetően a Tesco összesen 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments