Hivatalos magyarországi slágerlistát indít a Youtube

A legnépszerűbb számokat, videókat összegző lista hetente, az új zenék szereplését követő lista naponta frissül. Magyarországon is elérhető lesz a YouTube Slágerlisták szolgáltatása, amelyek a legnépszerűbb zeneszámok, előadók, zenei videók és felkapott videók ranglistáit tartalmazza.

“A most már itthon is elérhető YouTube Slágerlisták a magyar felhasználók szokásait tükrözik függetlenül a feliratkozók számától vagy az értékesítési adatoktól, ezért rendkívül gyorsan megmutatják, kik és mik a legújabb kedvencek.” – mondta Kovács Péter, a YouTube hazai felelőse.

Négy különböző YouTube slágerlistát lehet majd böngészni, a listák hetente frissülnek, kivéve a “Felkapott” slágerlistát, amely naponta többször is új adatokkal szolgál. – írja a  Kreatív Online.

  • „Legnépszerűbb zeneszámok slágerlista kiemeli, hogy hány megtekintést ért el egy zeneszám a YouTube-on. A megtekintésszámot a rendszer az adott zeneszám összes hivatalos verziója által elért megtekintésszámot összesítve számítja ki (beleértve a hivatalos zenei videót, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, valamint a dalszövegvideókat).
  • A “Legnépszerűbb előadók” slágerlistája a hét legnagyobb hatású előadóit gyűjti össze. Az előadók kiemelése az összes megjelent lemezük által elért teljes megtekintésszám alapján történik – beleértve a hivatalos zenei videókat, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, a hivatalos élő előadásokat, a remixeket, a dalszövegvideókat, az albumon megjelent zeneszámokat, valamint az együttműködéseket.
  • A “Legnépszerűbb zenei videók”slágerlistája a zenei videók nyújtotta élményt ismeri el a YouTube-on, és kiemeli a platformon legnézettebb hivatalos zenei videókat.
  • A “Felkapott” videók slágerlistája eltérően a többitől, napi szinten többször is frissül, hiszen célja kiemelni a felhasználók által legkedveltebb és legnézettebb új zenéket, így azonnali pillanatképet ad arról, hogy mi mozgatja meg a felhasználókat.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tornadóval buktak le

További részletek a YouTube Charts listáinak számítási metodikájáról. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments