Újdonság: házhoz menő lomtalanítás lesz Vácon is

Végre egy jelentős előrelépés: házhoz menő rendszerű lomtalanítást szervez a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft több településen is. Ennek lényege, hogy időpont egyeztetés után hozzák el az összegyűjtött lomokat. Vácon áprilisban lehet bejelenteni az igényt és április 15. és június 30. között szállítják el az otthon feleslegessé váló dolgokat. Ám szigorú szabályok vannak, amiket be kell tartani!

Mint a cég tájékoztatójában leírja: 2019-től vezetik be több településen is ezt a fajta lomtalanítást. A kezdeményezés korábban például Nagymaroson jól működött, hiszen lomtalanításkor nem árasztotta el a szemét hetekig a települést. A kisváros kezdeményezte a Zöld Hídnál a már bevált gyakorlat folytatását, meglehet, ennek is szerepe volt, hogy gyakorlatilag a cég teljes ellátási területére kiterjesztik az idén az akciót.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően idén is lehetősége van a lakosságnak ingyen 2 köbméter lomot leadnia. A közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében, lakossági igénybejelentés alapján, előre leegyeztetett időpontokban, nem előre meghirdetett napokon végzik majd a lomtalanítást – áll a Zöld Híd tájékoztatójában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Száz településen elmarad a lomtalanítás, Vácott lesz

Az igényeket településenként különböző időpontokban lehet leadni, telefonon, személyesen és e-mailben is. Részleteket itt olvashat!

A házhoz menő lomtalanítás nagy előrelépés az elmúlt évekhez képest, hiszen volt, hogy tavaly például mintegy száz településen a cég körüli cirkuszok miatt elmaradt a lomtalanítás. Részben emiatt, részben azért, mert bár nagy szükség lenne rá, mindössze néhány hulladékudvar üzemel a térségben, jelentősen megszaporodott az illegális hulladéklerakás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jelentés a polgároknak: beüzemelik a hulladékudvart

A házhoz menő lomtalanítás bizonyára jó irányba viszi a dolgokat. Ám az lenne a legjobb megoldás, ha a hulladékot bármikor le lehetne adni és nem kellene otthon tárolni hónapokig, a legközelebbi lomtalanításra várva. Ezzel a módszerrel csökkenhetne az illegális hulladékkupacok száma több településen is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments