Te is lehetsz nyomozó Vácott a Múzeumok Éjszakáján

A váci Tragor Ignác Múzeum az idén is rendhagyó programokkal várja vendégeit június 22-én szombaton 17 órától, a már Vácott is hagyománnyá vált Múzeumok Éjszakáján. Ráadásul 2019-ben ünnepeljük a múzeumunk névadójának, Tragor Ignác születésének 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Múzeumok Éjszakáján is szeretnék Tragor Ignác korának hangulatát megidézni, így programjaikkal egy kalandos időutazásra hívják vendégeiket az 1910-es évekbe.

Az este folyamán a kicsiket játszó- és kézműves sarok várja, a felnőtteket pedig szakmai tárlatvezetésekre, valamint egy, a Memento Mori Kiállítóhelyen vendégeskedő különleges tárgyat bemutató előadásra várják.  Kávéházi hangulat, folyamatos vendéglátás, és humoros történetek, anekdoták a Fónay – HUMÁNIA – Társulat előadásában színesítik majd az estét, valamint egy igazi csemege is várható, egy virtuális séta Hermin nagyságos asszonnyal 1913 nyarán, a „túra” hangulatos betekintést enged a régi Vác életébe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

További izgalmas kalandot keresők figyelmébe ajánlják:

★  Tragor nyomában ★ Nyomozós játék

„Tartsatok velünk egy izgalmas nyomozásra! A feladatok teljesítéséhez csak kreativitásra, alaposságra és figyelemre lesz szükségetek, hogy a játék végén megtudjátok, hol rejtőzik Tragor Ignác esernyője. Nem kell mást tennetek, mint kérni a megváltott jegyek mellé a feladatlapot és vegyetek részt maximum 5 tagú csapatként a játékban. A játékban való részvételhez a jegyek megváltására este 17 órától 20:15-ig van lehetőség a Pannónia Ház Kiállítóhely jegypénztárában!

A játék kiindulási pontja: Memento Mori/Ars Memorandi Kiállítóhely.

A RENDEZVÉNY BELÉPŐDÍJAI: – teljes áru: 1.000 Ft; – kedvezményes: 500 Ft; – családi: 2.500 Ft (2 felnőtt + max. 3 gyerek); 6 éves korig a belépés ingyenes! A belépőjegy megvásárolható a Pannónia Ház jegypénztárában és minden programra érvényes!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A Múzeumok Éjszakája rendezvényre nem érvényesek a rendes nyitva tartási idő alatti ingyenes belépést biztosító kedvezmények. A szervezők a  programváltozás jogát fenntartják!

A részletes program a múzeum honlapján elolvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!