Második lett Svédországban Szabó Krisztián

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Nem először fordult elő, hogy jó napot fogott ki a ralikrossz Európa-bajnoka, és minden összejött, feledtetve a hétvége addigi nehézségeit: Höljesben az elődöntőben és döntőben is pozíciókat javított, így végül a dobogó második fokára állt.

Az ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának pénteki és szombati négy kvalifikációs futamán több kisebb hibát is elkövetett, valamint egy rajtbalesetbe is belekeveredett a sportpályafutását Vácott kezdő Szabó Krisztián: a géposztály címvédője, aki a háromnapos menetrend ritmusát kevésbé érzi, mint a kétnaposét, nem lehetett elégedett szereplésével Svédországban, különösen, hogy csak a köztes eredménylista 8. helyéért járó pontokat kapta meg.

Központi Gyógyszertár Vác

Ez negyedik rajthelyet jelentett a második elődöntőben: legalább egy pozíciót kellett javítania, hogy a döntő szereplői között legyen. Végül kettőt sikerült.

„Jó taktikával lettem második az elődöntőben: a rajtnál harmadiknak fordultam, aztán egyből kimentem Jokerre, így később tudtam holthelyen autózni. Kicsit feltartottak, talán harcban lehettem volna az első helyért, de így legalább nem kellett küzdenem a csapattársammal. A csapaton belüli harcot jobb elkerülni” – kezdte az elődöntő eseményeivel Szabó Krisztián, aki Artis Baumanis, a Volland Racing másik Skoda Fabiás versenyzője mögött ért célba.

Ez azt jelentette, hogy a döntőben újra negyedik helyről indult. A taktika megint kulcsszerepet játszott a futamon – ezúttal annak ellentétét választotta, mint az elődöntőben: „Az utolsó körre tartogattam a Jokert, így fokozatosan jöttem felfelé: negyediknek indultam, aztán harmadik voltam, majd második, miután pedig Artis kiállt előlem, az első. A Joker-körről mögé érkeztem vissza, így második lettem, a csapat pedig 1-2-es győzelmet szerzett.”

A svéd verseny eredménye (Super 1600): 1. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia); 2. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia); 3. Janno Ligur (észt, Skoda Fabia); 4. Timur Shigabutdinov (orosz, Renault Twingo); 5. Jussi-Petteri Leppihalme (finn, Renault Twingo); 4. Marton Gergely (magyar, Skoda Fabia).

Az összetett állása 3/6 verseny után: 1. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia) 73 pont; 2. Jussi-Petteri Leppihalme (finn, Renault Twingo) 64; 3. Kasparas Navickas (litván, Skoda Fabia) 62; 4. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia) 60; 5. Timur Shigabutdinov (orosz, Renault Twingo) 60.

A következő verseny: Loheac, Franciaország, szeptember 2-3. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments