Ötvenezret kap, aki lefülel egy illegálisan szemetelőt

Szigorúbb ellenőrzéssel és a lakosság bevonásával is fellép az önkormányzat az illegális szemetelők ellen – jelentette be Fördős Attila polgármester. Elmondta azt is: bevezették a nyomravezetői díjat az illegális szemétlerakókkal szemben, akik ebben az évben már 35 millió forintos kárt okoztak a városnak.

Több esetben is felelősségre vonták a hatóságok már a helyszínen a tetteseket, amikor a tiltott helyen hulladékot próbálták elhelyezni az elmúlt hetekben. Miután minden nap, folyamatosan próbálják a lomokat kihelyezni, feltételezhetően nem csak magánszemélyek, hanem cégek is, az önkormányzat nyomravezetői díjat ajánlott fel. Minden információ, amellyel sikerül a hatóságnak megfékeznie és felelősségre vonnia az illegális szemetelőket, segítséget jelent.

Fényképpel, rendszám feljegyzésével vagy bármilyen egyéb információval is segítséget nyújthatnak a váci lakosok, ha valaki nem a kijelölt helyre, a szabályoknak megfelelően helyezi el a feleslegessé vált lomokat, illegális hulladékot. 50 ezer forintos nyomravezetői díjat kaphatnak, amennyiben bejelentést tesznek és olyan információt tudnak adni, amellyel sikerül felelősségre vonni a szemetelőket. A városvezetés célja, az illegális hulladékok elhelyezésének teljes felszámolása.

Fördős Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy hamarosan elkészülhet hulladékudvar is a városban, ahol a lakosság ingyenesen helyezheti majd el lomjait, elektronikai- és veszélyes hulladékait – írja a vac.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!