Holnap – ökofilmklubban vetítik a döbbenetes filmet

Szombaton ökofilmklub lesz Vácon 17 órától a Fészek közösségi helyen, amire szeretettel várnak mindenkit. “Ez nem egy hagyományos road movie. Nem is sci-fi, bár a jövőről szól. Talán leginkább kalandfilm, tele meglepő felfedezésekkel. Van olyan film, ami korszakot alkot. Emlékszel arra a napra, amikor kijöttél egy moziból és másképp néztél a világra, mint amikor bementél? Mondhatni, megváltozott az életed? A Holnap pont egy ilyen film” – írják meghívójukban a szervezők.

Egy fiatal filmes csapat keresi a jelenben azt, ami a jövőhöz fontos. Keresi azokat az embereket, akik tesznek azért, hogy holnap legyen mit enni, legyen mivel fűteni, legyen biztonság és nem utolsó sorban egy egyenlő társadalom. Rátalál azokra, akik közösségben, szövetkezetben, döntéshozói pozícióban, bátran és vidáman alakítják a jövőt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A Pál utcai fiúk Vácon: sajnos csak egy előadás lesz

Igen, a jövőt: a holnap teremtőivel ismerkedünk két órán keresztül, a Föld minden pontjáról. Mert sok ember van, aki tenni akar. De akik ezt közösségben teszik, már sokra is jutottak.

“Ez a film nem csak inspirál, hanem provokál. Biztosan állítjuk, hogy lesz egy pont, amikor felmerül benned, hogy mit is teszünk hozzá mi itthon, Magyarországon? Azután elkezd feszíteni az érzés, hogy nekünk is legyen olyan a holnapunk, amit gyerekeink majd hálásan örökölnek meg tőlünk” – ajánlják az összejövetelt.

A vetítés után beszélgetésre kerül sor, “hogy megint léphessünk egyet előre”. A filmet Magyarországon a Védegylet és az Ökofilmklub forgalmazza. Belépőt nem szednek, de a jogdíj kifizetéséhez hozzájárulást elfogadnak

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Online dokumentumfilmek: Vác is aktív város

A hely korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezés regisztrációhoz kötött és limitált. Az érdeklődők az  okofilmvac@gmail.com címen regisztrálhatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!