10. Piarista Jótékonysági Bál Vácott

Február 1-én ismét különleges fények, hangok, ízek töltötték be a Piarista Gimnázium impozáns dísztermét. A sokat látott falak között az Iskolai Szülői Szervezet meghívására érkezett vendégek tölthettek együtt egy programokban és élményekben gazdag estét.

„Új tanév, új, közös célok, amelyekért felemelő együtt dolgozni” – ezzel a mondattal kezdődött ősszel az iskolabál szervezése. Egy megújult csapat kezdett neki a feladatnak, együttműködve a régebbi tapasztalt szervezőkkel. A jótékonysági bál célja ebben az évben az intézmény udvarán felépítendő rekortán futópálya beruházási költségeihez való hozzájárulás volt.

Már a kezdetekkor megnyugtató volt a tudat, hogy Szilvásy László piarista tartományfőnök úr mellett Marton Zsolt váci megyéspüspök atya is elvállalta a bál fővédnökségét. Azután napról-napra gyűltek a támogatók; szülői kisebb csapatok, akik a szervezés egy-egy részfeladatát felvállalták, felajánlásokat tettek, avagy gyűjtöttek a tombolához, baráti asztaltársaságokat szerveztek. Sok szülő hozzájárult a saját maga, vagy a munkahelye, vállalkozása nevében az esemény sikeréhez. Nagyon hálásak vagyunk nekik, hiszen a sok szívből jövő segítség olyan értékké adódott össze, amely minden képzeletünket felülmúlta. Óriási löketet adott az előkészületekhez, hogy hetekkel a bál időpontja előtt teltházas lett a rendezvény.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A gondosan összeállított gálaműsorban szerepelt a gimnázium színjátszó köre, énekkara, énekes szólisták és az egyik végzős osztály teljes létszámban – a 12.b-sek két számot játszottak el az aurevoir. zenekartól. Az est háziasszonya Bicsák Eszter volt (a Kossuth Rádió műsorvezetője), akinek gyermekei is piarista diákok.

A 10. jubileumi Piarista Bált dr. Utassy Ilona ISZSZ elnökasszony és Marton Zsolt püspök atya nyitotta meg, majd Kalász Ákos igazgató úr köszöntő szavai után pezsgős koccintás következett. A fenséges vacsorát a Patak Vendéglő biztosította, a finom falatok mellé a Sipos Borház boraiból dr. Sipos Balázs kínált kóstolót, kétféle fehérbort, a desszert mellé pedig egy 20 éve palackozott exkluzív különlegességet.

A szülői szervezet évek óta szervez tematikus bált. Korábban a 20-as évek világa, majd a 60-as évek rock&roll partija, idén pedig a 80-as évek retro disco hangulata elevenedett meg a zenén és a korhű ruhákat viselő vendégeken keresztül. Fergeteges élményt nyújtott a tánctanítás, szinte folyamatosan tele volt a tánctér, sőt még az asztalsorok között is ropták a táncot a résztvevők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Éjfélkor kezdődött a tombolahúzás. Nyárády Zsuzsanna, kedves szülőtársunk, nem először vezette le a több mint 200 ajándék kiosztását a 10 TESZI-s diák segítségével. Fél óra alatt lepörgött az esemény, a sokféle-fajta nyereménytárgyak, utalványok gyors egymásutánban találtak gazdára. Összértékük elérte a kétmillió forintot, a bál részvevői pedig csaknem 800.000 Ft értékben vásároltak tombolaszelvényeket. A táncmulatság hajnalig tartott, másnap az elpakolást egy szülői csapat – szintén TESZI-s diákok segítségével – fejezte be.

A jubileumi jótékonysági bál tehát várakozáson felül, nagyon jól sikerült, a céltámogatás egy nagyobb összeggel meg tud valósulni, és talán már idén használatba vehetik a diákok az új rekortán futópályát. És nem utolsósorban az egész bálszervezés alkalmat teremtett a szülői összefogásra, közösségépítésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik hozzájárultak a 10. Piarista Jótékonysági Bál sikeréhez – írják a bál szervezői. (Fotó: Gelencsér Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!