Aktív óvintézkedések a piárban a koronavírus miatt

Igazgatói hirdetést tett közzé honlapján a váci Piarista Gimnázium igazgatója a koronavírussal kapcsolatban. Kalász Ákos az aktív óvintézkedésekre hívja fel a figyelmet, többek között arra is, hogy a szentmisén kézbe áldozzunk, és a Miatyánk alatt is kerüljük a kézfogást! A felhívást az intézmény honlapján tették közzé.

„A betegség alapvetően idős és legyengült immunrendszerű, vagy más alapbetegségben is szenvedő emberekre veszélyes, emberről emberre terjed. A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges. Az alábbiakban a virológiai intézet ajánlását adom közzé:

Fontos a gyakori és alapos kézmosás, lehetőleg kézfertőtlenítő szerrel,

kerüljük az arcunk érintését, piszkálását, a körömrágást,

kerüljük a toll, a ceruza rágcsálását,

az elektronikus eszközeinket is tisztítsuk gyakran,

változtassunk az üdvözlési szokásainkon: kerüljük a kézfogást, az ölelést és a puszit,

az esetleges hatósági utasításokat szigorúan tartsuk be,

 +1 a szentmisén kézbe áldozzunk a Miatyánk alatt is kerüljük a kézfogást!

Legyünk mi magunk is ezekben az aktív óvintézkedésekben tudatosak, és figyelmeztessük erre a tudatosságra környezetünket osztálytársainkat, barátainkat, családtagjainkat is!” – írja az igazgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Az intézkedések mellett pedig minden diákot megkértek, hogy vigyenek be az iskolába egy tubus fél literes kézfertőtlenítő folyadékot, mivel szeretnének minden mosdóba lemosható kézfertőtlenítő folyékony szappant és minden osztályterembe fertőtlenítő folyadékot kihelyezni.

„Ennél aktívabb óvintézkedéseket hatósági utasításig nem tervezünk tenni.” – írja Kalász Ákos.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!