A Mi Hazánk váci szervezete a munkahelyek megőrzéséért

Online nyilatkozatban bírálta a városvezetés több döntését Csereklye-Klapwijk Krisztina, a Mi Hazánk Mozgalom váci szervezetének vezetője. Szerinte ugyanis önkormányzati és városi intézményi dolgozókra várhat elbocsátás a következő időszakban. A városháza válaszában megismétli korábbi álláspontját: az önkormányzat senkit nem tett az utcára.

Csereklye-Klapwijk Krisztina a Mi Hazánk Mozgalom színeiben indult a polgármesteri székért is. A környezetvédelmi szakember a városi ügyekkel kapcsolatban tett friss videónyilatkozatában egyebek között kifogásolta, hogy a válság okozta pénzügyi nehézségek közepette a képviselők felveszik tiszteletdíjukat, miközben ülést sem tartanak. Nem ért egyet azzal sem, hogy három alpolgármester dolgozik a városvezetésben. Szerinte átcsoportosítással, átszervezéssel, „költségvetési pótigény” beadásával lehetne segíteni a nehéz helyzetbe került városi alkalmazottakon.

A Mi Hazánk Mozgalom egyetért a maszkok kötelező viselésével, de úgy gondolják, azokat az önkormányzatnak kellene ingyenesen biztosítania mindenki számára. „Itt az ideje az emberekért kiállni” – fogalmazott Csereklye-Klapwijk Krisztina.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A városháza a miniszterelnököt idézi

A nyilatkozatra reagált a városháza is. Közleményükben azt írják: az önkormányzata teljes erejével azon dolgozik, hogy a váci polgárokat megóvja a koronavírus-járványtól, így sok ideje nem marad a váci testületbe be sem jutott párt online sajtótájékoztatójára figyelni. Az „esemény” címére reagálva: az önkormányzat nem tett az utcára egyetlen önkormányzati dolgozót sem.

„Egyébként pedig ajánljuk az alap nélkül kritizáló figyelmébe a miniszterelnök szavait: »Aki elveszti az állását, az három hónapon keresztül álláskeresési támogatást kap. Mire az lejár, mindenkinek lesz munkája. Nem lesz olyan, aki alól miután kifutott a három havi segély, ne kapna állásajánlatot a piacról vagy az államtól«” – írják.

Hozzáteszik: az önkormányzat informálja az illetékes minisztériumot annak érdekében, hogy – miután az állam százmilliós nagyságrendű összeget vett el a várostól – központi támogatáshoz jusson, mind a járvány elleni védekezéshez, mind a közalkalmazottak munkalehetőségének finanszírozhatóságához. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments