Florence hivatássá emelte a szakmát, a váciak követik őt

Pár napja tartották volna az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a Jávorszky Ödön Kórházban a megszokott ünnepséget, ám ezúttal ez elmaradt a járvány miatt. Egy kis házi köszöntésre azonban mégis sor került. „Köszönjük az ápolók áldozatos és felelősségteljes munkáját! Ők azok, akik a betegek mellett vannak éjjel és nappal, akiktől érkezik egy mosoly, egy biztató szó. Kitartó és hivatástudattal végzett munkájuk nélkül nem működne egyetlen kórház sem” – hangzott el.

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 200 éve, 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a szakmát hivatássá emelte.

Az elmúlt években együtt ünnepelték a kórházban ezt a napot közösen, méltó körülmények között. „Most, ebben a járványügyi helyzetben nem ünnepelhetünk a megszokott módon, így körlevélben, online térben köszöntjük őket, az ÁPOLÓKAT!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Kedden a Magyar Ápolási Egyesület Tűzd ki a kékszalagot! felhívását teljesítve, a váci kórház is csatlakozott az országos megemlékezéshez. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments