Megújul a Staféta ház teljes tetőszerkezete

Mint azt sok váci polgár tapasztalta, az elmúlt időszakban több városi területen is folynak olyan felújítási munkálatok, mely mindenki által látható ideiglenes változásokkal járnak. Ilyen a Staféta ház felújítása is – írja a város Facebook oldala.

A Földváry téri lakótelepen például több részen is földmunkákkal járó közvilágítási kábelrekonstrukciót végeznek a szakemberek, kik azonban nem a város megbízásából végzik munkájukat. Az esőzések miatt a helyreállítás sajnos nehezebben és lassabban megy, de igyekeznek a lakosság legcsekélyebb zavarásával elvégezni a feladatot.

A Széchenyi utca és a Csányi körút találkozásánál lévő Staféta ház tetőtéri beépítését csak a közterület egy részének a felhasználásával tudják elvégezni. A város frekventált belvárosi részén folyó munkálatok kapcsán a választókerület önkormányzati képviselője kért tájékoztatást a kivitelezőtől. Jess Kinga a kapott információk alapján elmondta: a Staféta ház tetőcseréjére és tetőtér beépítésére azért is szükség van, mert a tető állapota már nagyon rossz volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A munkát kétéves előkészület előzte meg, melyek alapján kiemelt biztonságtechnikai szempontoknak kell megfelelni a kivitelezés során. Mint látható, az épület körbeállványozása megtörtént és biztosították a zavartalan gyalogosforgalmat, továbbá a balesetmentes közlekedést.

Ehhez szükségessé vált a virágágyást is magában foglaló terület átmeneti felvonulási térré alakítása, amelyen egy daru is veszélytelenül végezhesse tevékenységét. A beruházó máris több száz virágpalántát biztosított a város részére, melyeket számos parkban, közterületen már el is ültettek a szakemberek.

Természetesen a szeptember végére tervezett munka befejezést követően a beruházó cég költségén a felújított Staféta ház előtti virágágyás is újratelepítve lesz növényekkel – olvasható a bejegyzésben. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments