Új tervekkel, új helyszínekkel és nagyméretű táncteremmel kezdi a tanévet a Tánccal az Egészségért TSE (TAZE)

Legutolsó cikkünkben, amit a Tánccal az Egészségért TSE-ről (TAZE) írtunk éppen arról volt szó, hogy bezárják a tánctermeket, de tovább folytatják a munkát. Mi történt azóta – kérdezem Bordás Györgyit.

„Először is elkezdtük felépíteni az online térben való oktatást. Hamarosan folyamatosan kaptuk minden rendezvényről, versenyről a lemondásokat. Kerestük a lehetőségeket, hogy fenntartsuk a táncolni vágyást a táncosainkban. Óriási feladat volt ez ebben a rendkívüli helyzetben. Az egyesület az online tanítást segítő feladatok mellett a jövőt tervezte, annak ellenére, hogy minden bizonytalannak tűnt. Persze mindezekben óriási segítséget kaptunk a szülőktől, hiszen nélkülük nem működött volna a kapcsolattartás, a jövő tervezése. Reméltem, hogy ez az időszak sem lesz elvesztegetett idő és munka. Most állíthatom, hogy így is lett. Bődi Dénes tanítványait, Hugyecz Emesét, Mezei Dórit, Birkás Bíborkát és Tóth Katona Zillét az Országos Táncpedagógusok Szövetségének Online versenyén gyermek kategóriában indítottuk.

Ketten közülük kiemelkedő eredményt értek el. Tóth Katona Zille különdíjat kapott, Bírkás Bíborka pedig a 99 fős mezőnyben negyedik helyezést ért el. Hihetetlen eredmény volt ez számunkra, hogy nulla személyes kapcsolattal sikerült ez az eredmény”- mondja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Emlékhelyek napja a váci Hétkápolnánál

„Az online időszak végén minden visszatért a régi kerékvágásba? Hogyan folytattátok, hiszen jött a nyári szünet.”

„Sajnos nem. Nem volt lehetőség ugyanott, ugyanúgy, folytatni a munkát. Folyamatosan alkalmazkodva a rendkívüli helyzethez nyitottunk, napról napra, hétről hétre, hol itt, hol ott, ideiglenes órarenddel, de szorgalmasan és kitartóan ment a munka. Rendkívüli összetartásról, kommunikációs képességről, szorgalomról, kreativitásról, problémamegoldó képességről tett sikeres vizsgát a mi kis közösségünk.

Nagy sikernek könyvelem el ezt az időszakot is, mert nőtt az új versenyzőink létszáma, párosok, duók és lányformációk alakultak és kezdték meg a munkát az online időszakban, és később a táncteremben is. Sőt már vannak, akik túl vannak az első versenyükön is. Rendkívül sokat fejlődtek ebben az időszakban is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyereket a magasba” országos flashmob különféle programokkal a Vanyek Béla Sportcentrumban

Augusztusban két versenyen vettünk rész, az egyik Csömörön volt, a másik pedig Siófokon. Hihetetlen, de nem volt olyan versenyzőnk, aki dobogós helyezés nélkül jött volna haza. Legutóbbi versenyen Siófokon szólóban Birkás Bíborka bronzérmet és különdíjat, Hugyecz Emese és Tóth Katona Zille duóban ezüstérmet, A Dancing Diamond csapatunk aranyérmet, a Miracle Girls csapatunk ezüstérmet, az IndepenDance csapatunk pedig szintén ezüstérmet, szerzett. Edzőjük Bődi Dénes és Haddad Sabrina.

Jazz csapatunk a Queendom (képünkön fent) aranyéremmel zárta a versenynapot. Edzőjük Merényi Eszter. Itt szeretném megköszönni a Zollner Elektronik Kft-nek, hogy segítik a Dancing Diamonds és az IndepenDance (borítóképünkön) felkészülését és versenyzését!

Akik pedig nem versenyeznek, azok is lehetőséget kaptak, fellépésekre. Júliusban a Pannónia Házban léptünk fel, augusztus 20-án Kosdon és 21-én pedig Vácott a Sörfesztiválon.

„Tehát remekül, eseménydúsan zárjátok a nyarat. Hogyan tovább, mik a terveitek?”

„Szeptemberben a munkát, társastánc, latinos versenytánc, hip-hop, jazz és ovis táncelőkészítő csoportokban kezdjük meg. A megszokott helyszíneink mellett örömmel számolhatok be arról, hogy több éves várakozás után végre lehetőségünk nyílik nagyméretű teremben is megkezdeni a munkát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Buchnitz Norbert: Natúr Patina avagy Az erózió művészete

Az új tánctermünk 90 négyzetméter tánctérrel rendelkezik, a busz pályaudvarral szemben lesz a Zrínyi utca 3-ban. Izgatottan várjuk, hogy birtokba vehessük és megtöltsük táncolni vágyó kicsikkel, nagyokkal és felnőttekkel.

Új helyszínünk lesz még Vácott a Juhász Gyula Általános Iskola is. Két csoportban indulunk alsós és felsős korosztályban. Szeretettel várjuk minden új és régi növendékünket a váci, gödi, és kosdi helyszíneinken is. Az egyesületről, tanárainkról, az órarendekről, az újonnan induló csoportokról és minden egyéb információról facebook oldalunkon TAZE TSE és a honlapunkon találnak részletes információt a kedves olvasók” – mondta végezetül Bordás Györgyi.

„Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert és jó munkát kívánunk nektek az új évadban!” (Fotó: Sinkó Viktor Péter)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments