Váci lány is versenyben van a jubileumi Miss Hungary szépségkirálynő-választáson

Idén a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont december 12-én a jubileumi 30. Miss Hungary 2020 szépségverseny döntőjének. A rendezvényen meghatározó lesz az évfordulót jelző 30-as szám: hazánk legrégebbi szépségversenyén 30 hölgy mutatkozik be – tini és felnőtt kategóriában – és nagy létszámú, szakemberekből és támogatókból álló zsűri dönt arról, kinek a fejére kerüljön a két királynői korona, kik képviselhetik hazánkat a Miss Hungary szépségkirálynőjeként a nemzetközi porondon. A döntőben ott van a váci Daróczi Mercédesz is.

A rangos megmérettetésen a korábbi  hagyományos elemek mellett idén jelentős arculatváltás is történik, visszafogott, elegáns rendezvényt kíván megvalósítani a rendezvény szervező csapata. A verseny nagy hangsúlyt helyez a női szépség, a nőiesség bemutatására, de mindezt a nemzeti értékekkel ötvözve, hogy illeszkedjék a helyszínhez, a Gödöllői Királyi Kastélyhoz. Mindez egyfajta időutazáson keresztül jelenik meg, kiemelve az életmód, az egészség és a természetvédelmének a fontosságát.

Ezen fő gondolatok mentén szeretnének olyan üzeneteket eljuttatni a nőkhöz, amiket a mindennapokban egyaránt  hasznosítani tudnak a fiatalabb és az idősebb generáció képviselői is. A verseny során Erzsébet királyné világa összekapcsolódik a modern digitális világgal, mely most egyre nagyobb szerepet kap a jelenlegi helyzetben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Várják a jelentkezőket a nyári művészeti táborba

A felnőtt döntősök estélyi ruháit Czédly Mónika és csapata, a D’Élia szalon készíti, a kollekciót Erzsébet királyné ruhái inspirálták, míg a tinik estélyi ruháit Szentirmai Martha tervezi a Millaas kollekciójából.

A szervezők mindent megtesznek, hogy a hölgyek valóban királynőnek érezzék magukat. Október közepén a kastélyban Erzsébet királyné eredeti ruháinak rekonstrukcióiban két napon keresztül fotózták a döntősöket. Összeszokott stáb és a kastély segítőkész dolgozói is mindent megtettek azért, hogy a döntős lányok egy hétvégén át belekóstolhassanak és megszeressék a királynői ruhák és a kastély hangulatát.

A döntő programjában is helyet kap Gödöllő. A D’Élia Szalon, azaz Czédly Mónika Sisi korhű ruháinak bemutatója mellett Kézér Gabriella a Gödöllő Táncszínházzal egy táncjátékot állít színpadra erre az alkalomra, de színpadra lép a a cross-over zenei irányzatot képviselő háromtagú, csodálatos hölgyekből álló Glória Singers és Erdőhegyi Brigitta is a tervek szerint.

„Gödöllőn nagy szeretettel fogadtak bennünket, és nagy öröm számunkra, hogy az önkormányzat és a kastély is támogatja az elképzeléseinket. A Miss Hungary 2020 döntője a tervek szerint a közönség számára nyitott rendezvény lesz, a biztonsági szabályok és előírások betartása mellett. Szeretnénk ha minél többen eljönnének, és megnéznék a Gödöllői Királyi Kastélyt és a díszteremben Erzsébet királyné koronázási ruhájának rekonstrukcióját, illetve a koronázási ékszerek hiteles másolatait is. Biztonságos, színvonalas rendezvényre készülünk. Bízunk benne, hogy olyan esemény lesz a 30. Miss Hungary Gála, amely jó hírét viszi Gödöllő városának, a Gödöllői Királyi Kastélynak és persze a Miss Hungary versenyének is” – tette hozzá az esemény lebonyolítását vállaló szervező.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Fülemülék éjszakája Vácon

Mercédesz a pókokat is kézben viszi ki

Daróczy Mercédesz 25 éves, Vácon született, azóta is itt él. Az általános iskolát és a gimnáziumot a városban végezte. Az idegen nyelvek iránti érdeklődése már gyermekkorban nyilvánvalóvá vált, ezért már általános iskolában megszerezte a középfokú angol nyelvvizsgát. Későbbiekben turizmust tanult és kiváló eredménnyel angol nyelvű idegenvezetői vizsgát tett. 2019-ben hasonló eredménnyel diplomázott a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán kommunikáció és média szakon.

„Nagyon szeretek utazni. Szerencsére már sok helyen jártam, ízelítőt kaptam Európán kívül, Amerika,  Ázsia, és Afrika néhány országából is, de terveim között még számtalan úticél szerepel. A természeti adottságok szépségein és a turistalátványosságokon kívül épp úgy foglalkoztat a helyi lakosok kultúrája, mint szokásaik és hétköznapi életvitelük. A gasztronómiát tekintve nyitott vagyok, utazásaim során a helyi specialitásokat részesítem előnyben. A kedvenc ételeim közé tartozik a sushi, a tenger gyümölcsei és különféle halak, melyeket itthon is szívesen elkészítek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nyílt nap a Vízi Turisztikai Megállóhelyen

Úgy nőttem fel, hogy mindig házi kedvencekkel voltam körülvéve, jelenleg is van egy hatalmas németjuhász kutyám és két cicám is. Az azonban sokaknak meglepő, hogy még a pókokat, bogarakat is szabad kézzel viszem ki a lakásból, ha véletlen betévednek. Nem viszolygok semmitől sem, legyen az bármi, madár, hüllő vagy rovar, mindegyiket egyformán szeretem.

Hiszem, hogyha mindenki csak annyit megtesz a környezetünkért, hogy szelektíven gyűjti a hulladékot és megpróbál szűkíteni az ökológiai lábnyomán, akkor közös erővel felléphetünk a környezetszennyezéssel szemben.

A versenytől barátságok, ismeretségek kialakulását remélem, ami esetleg egy jó munkalehetőséget is tartogat magában. Természetesen megkoronázná a boldogságomat, ha idén én lehetnék a Miss Hungary győztese és méltóképpen képviselhetném ezt az igazán különleges jubileumi harmincadik alkalommal megrendezett szépségversenyt” – mutatkozott be Mercédesz. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments