Vácon is gyűjtik az aláírásokat a garantált alapjövedelem bevezetéséhez

Az alapjövedelem bevezetéséhez kapcsolódó aláírásgyűjtéséről beszélt Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa Vácon szerdán, Matkovich Ilonával való találkozása után. Mint mondta, sajnos a járványhelyzet nem teszi lehetővé a kitelepülést, ahogy tervezték. A helyi szervezet vezetője Kurnász Anikó elmondta: aktivistáik szívesen felkeresik azokat, akik alászeretnék írni az íveket.

„Egy európai kezdeményezés folyik annak érdekében, hogy az Európai Bizottság segítse a tagállamokat az alapjövedelem bevezetésében. Ezekben a válságos időkben különösen fontos, hogy mindenki számára garantálni tudjuk a jövedelembiztonságot” – mondta Tordai Bence.

Hozzátette: sajnos ez az amiben a kormány nem jeleskedik. Pártjuk minden alkalmat és lehetőséget megragad, hogy nyomást gyakoroljanak, annak érdekében, hogy ne hagyjanak senkit magára.

Szerinte a mostani helyzetben fontos lenne, hogy bevezessék az alapjövedelmet, amellyel a válságot is lehetne kezelni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Tordai Bence azt is elmondta: azt szeretnék elérni, hogy minden felnőtt embernek ne legyen kevesebb 100 ezer forintnál a jövedelme, és minden gyerek esetében legalább 50 ezer forint garantált támogatás legyen.

Mint közgazdász, úgy látja, hogy a befektetés megtérülne, hiszen az emberek többet költenének és többet is adóznának, viszont anyagilag előbbre léphetnének.

„Mindenkinek érdeke az, hogy egy olyan országban éljen, ahol mindenki biztonságban van, ahol kisebb a bűnözés, az iskolai lemorzsolódás és nagyobb a jövőbe vetett hit.”

Várják a támogató aláírásokat az alapjovedelmet.hu honlapon, illetve a váci aktivisták is segítenek az aláírások gyűjtésében. Erről Kurnász Anikó, a helyi szervezet elnöke beszélt.

„A civilszervezetek tagjaival igyekszünk minden háztartásba eljutni, hogy elmondjuk a kezdeményezés lényegét. Emellett a Jószomszéd Hálózattal közösen rászoruló családokat is támogatni fogunk az elkövetkezőkben” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A sikerhez 1 millió aláírásra van szükség az unió országaiból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments