Ferenc pápa levélben köszöntötte Varga Lajos segédpüspököt pappá szentelésének 50. évfordulóján

Varga Lajos segédpüspök fontos jubileumot ünnepelt nemrég: ötven évvel ezelőtt, 1974. június 23-án szentelte pappá Vácott Bánk József érsek-püspök. E jeles alkalomból az apostoli nunciatúrán keresztül Ferenc pápa is köszöntötte.

„Tisztelendő Varga Lajos testvéremnek, siccai címzetes és váci segédpüspöknek, aki a Váci Egyházmegyéhez tartozik, és pappá szentelésének aranyjubileumát ünnepli, megköszönjük lelkipásztori szolgálatát és a Magyar Egyházért és a püspöki konferencia érdekében gondos állhatatossággal, nemkülönben az értelem, a szív és a lélek adományaival tanúsított kitartó buzgóságát, amellyel az evangéliumi igazságot szeretetben hirdette és Istennek a nép között hűséges tanúságtétellel szolgált, tisztes tanúja a Krisztusba vetett reménynek. Miközben neki minden jót kívánunk, örömmel adjuk áldásunkat neki és a hozzá tartozóknak, imákat kérve péteri szolgálatunk végzésére.

Kelt Rómában, a Lateránnál, június 3. napján, a 2024. esztendőben” – olvasható a köszöntésben Ferenc pápa aláírásával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bejutott a nemzetközi versenyre a Váci Juhász Gyula Általános Iskola csapata

A segédpüspök ünnepélyes aranymiséjét a megújult váci székesegyházban október 19-én, szombaton 10 órai kezdettel fogja bemutatni, melyre szeretettel vár minden hívet. (Forrás: Váci Egyházmegye)

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments